SEGRE

BÀSQUET ACB

El Barça remunta i posa un peu i mig a la final

El Saragossa domina fins entrada la segona meitat || Heurtel lidera la reacció amb 21 punts

Ante Tomic llança un ganxo davant de Williams i Vázquez.

Ante Tomic llança un ganxo davant de Williams i Vázquez.ACB MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça Lassa va superar ahir al Palau per 76-70 el Tecnyconta Saragossa i se situa amb 2-0 a favor a les semifinals del play-off de la Lliga Endesa, encara que va patir contra un rival que va millorar radicalment la seua versió de 48 hores abans. El conjunt saragossà va rentar, i molt, la seua mala imatge després del 101-59 que havia encaixat divendres passat.

I a més ho va fer sense el base macedoni Bo McCalebb, que no es va recuperar de la lesió. Radovic i Seibutis van sortir llavors al rescat aragonès, custodiant el sempre referent Okoye. Gràcies a aquest fet, el primer període es va decantar del costat visitant per 14-21 i va fer saltar les alarmes al conjunt de Svetislav Pesic, que necessitava una rèplica primerenca per no decebre els aficionats. I, com si d’un déjà vu es tractés, l’encontre va repetir els camins que havia viscut el duel entre Reial Madrid i València Basket de l’altra semifinal. En aquella ocasió, el base Sergio Llull va ser l’encarregat de catapultar els merengues; i al Palau, el també base Thomas Heurtel va lluir uns galons similars per a alegria culer.

Però el quadre aragonès no es va desfer al coliseu barcelonista tan ràpid com sí que havia passat amb els del lleidatà Jaume Ponsarnau al WiZink Center. El parcial acumulat del segon quart (22-19) plasmava que hi havia més igualtat en aquesta altra eliminatòria en la seua segona cita, que es va desnivellar a la tornada dels vestidors. Heurtel estava des del perímetre en estat de gràcia, ben ajudat per Tomic a la pintura i per Hanga a la mitja distància.

Una cistella del gal va permetre als blaugranes situar-se al davant per primera vegada en el partit (51-49, m.26). Amb totes les línies cobertes, el Barça va accelerar en aquell tercer període amb una xifra acumulada de 25-11 i va obligar que el Tecnyconta apel·lés a l’èpica. No obstant, a prop van estar els pupils de Porfi Fisac d’obrar la gesta. Van pressionar en atac i van retallar la diferència al marcador (70-67, m. 38), però en els moments clau van patir de fons de banqueta. Els aragonesos afronten ara a casa dos match points per intentar allargar la sèrie.

tracking