SEGRE

AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

Vettel regala la victòria

Una sanció per una maniobra irregular a la volta 48 dóna el triomf a Lewis Hamilton, que havia sigut segon || L’anglès ja treu 62 punts a l’alemany

Hamilton, al podi amb el trofeu de guanyador, i Vettel, darrere, resignat per la sanció rebuda.

Hamilton, al podi amb el trofeu de guanyador, i Vettel, darrere, resignat per la sanció rebuda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes), que va creuar segon la línia de meta del Gran Premi del Canadà, setena cita del Mundial de Fórmula 1, va acabar emportant-se la victòria afavorit per una sanció de cinc segons a l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari), que al final va acabar tercer per una polèmica acció a la volta 48 amb l’anglès. Vettel, amb la pole per primer cop aquesta temporada, va dominar de principi a final i semblava disposat a trencar la ratxa de les fletxes platejades. Malgrat tot, no va obtenir el triomf ja que Direcció de Carrera va sancionar la seua maniobra en aquesta volta, teòricament per haver-se beneficiat d’anar per l’herba per tancar l’anglès quan l’avançava. Gràcies a aquest triomf, Hamilton amplia la bretxa al capdavant del campionat mundial, ara amb 32 punts d’avantatge sobre Bottas, ahir quart, i 62 sobre Vettel.

L’arrancada va ser bastant neta en totes les línies, amb tan sols un parell de banderes grogues a causa de frecs dels cotxes del darrere. Entre els galls, tant el cap de files de Ferrari com el seu company Charles Leclerc van mantenir el seu entrepà davant de l’empenta d’un Hamilton que es va reservar forces. Tot anava vent en popa per a Vettel fins que va arribar el tràngol de la volta 48, quan Hamilton se li va tirar a sobre i l’alemany va reaccionar amb un cop de volant de tancament a través de l’herba. La maniobra, molt estrictes des de Direcció de Carrera, va perjudicar les opcions del britànic per depassar el rival. Així ho van interpretar els comissaris i van aplicar la sanció, així que Vettel va apujar el ritme per marcar dos voltes ràpides consecutivament (1:14.875 en la 58 i 1:14.672 en la 59). Anava tirant fort per por que la sanció es fes oficial, cosa que va passar poc abans de la bandera de quadres.

Molt enfadat, es va dirigir al parc tancat i va canviar el número 1 de Hamilton pel segon seu

El seu company Leclerc va rebaixar l’enuig de Ferrari després d’aconseguir el tercer lloc del podi, escortant un Vettel visiblement enutjat i que va muntar un espectacle a la cerimònia de lliurament de premis. Va canviar els plafons de cartró que assenyalen les posicions dels tres primers, com a gest reivindicatiu que el #1 li pertanyia.

L’embolic no es va limitar als equips més poderosos. Al darrere, en la baralla per entrar al Top-10 que repartia punts, McLaren va triar malament els seus plans per als jocs de pneumàtics i això li va costar car a Carlos Sainz, que va acabar desè.

tracking