SEGRE

ATLETISME COMPETICIÓ

Bernat Erta obté la mínima per a l'Europeu sub-20

El seu 46”89 a Salamanca, la quarta marca espanyola de la història a la categoria

Bernat Erta, al podi, després de quedar segon a Salamanca.

Bernat Erta, al podi, després de quedar segon a Salamanca.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atleta lleidatà Bernat Erta Majó, de 18 anys, continua batent registres i sorprenent amb la seua espectacular progressió. El març passat aconseguia una històrica medalla de plata en els Europeus indoor de Glasgow amb el relleu espanyol 4x400 que el va convertir en el medallista espanyol masculí d’atletisme més jove de la història en qualsevol competició internacional, tant a l’aire lliure com en pista coberta. I dissabte passat, en el XXII Trofeu Internacional Ciutat de Salamanca, va aconseguir fer marca personal al quedar segon de la seua carrera de 400 metres amb un crono de 46”89. D’una sola tacada va aconseguir la mínima per acudir a l’Europeu sub-20 de Boras (Suècia), va establir la quarta millor marca espanyola de la història a la seua categoria i s’ha situat aquest any per ara en cinquena posició del rànquing europeu sub-20 i tercer en l’absolut espanyol.

“A Salamanca vaig tenir sensacions molt bones. És una pista que ofereix gairebé sempre molt bones condicions per fer bones marques perquè normalment no hi ha vent i la temperatura és molt temperada. A més, em va tocar córrer a les nou de la nit, que és una hora idònia, i vaig poder fer marca personal”, va explicar ahir el petit de la saga Erta, el germà gran del qual, Arnau, és un destacat corredor de tanques estatal i el seu pare Joaquim és alhora el seu entrenador.

Amb 18 anys s’ha situat cinquè en el rànquing europeu sub-20 i tercer en l’espanyol absolut

Per poder competir a l’Europeu sub-20 de Suècia, que tindrà lloc entre el 18 i el 21 de juliol, Bernat havia de fer una marca mínima de 47”35, segons els criteris de classificació que va establir la Federació Espanyola d’Atletisme, de forma que va rebaixar amb escreix el registre i sent, a més, atleta sub-20 de primer any. Amb tot, el jove lleidatà va assegurar que la de Salamanca no va ser la seua millor cursa malgrat trobar-se bé. “Vaig notar que vaig córrer molt bé, però al veure la carrera en vídeo diverses vegades he de reconèixer que tinc un gran marge de millora perquè no vaig fer ni de bon tros una cursa perfecta”, va assenyalar Erta. Tanta és la seua ambició que somia a poder classificar-se per als Jocs de Tòquio del 2020.

tracking