SEGRE

FUTBOL FASE DE CLASSIFICACIÓ EUROCOPA 2020

Golejada enganyosa de la selecció espanyola

Un penal de Ramos, un altre de Morata i un gol del debutant Oyarzabal donen tres treballats punts en una nit poc inspirada de la selecció || Espanya consolida el seu liderat i treu 5 punts a Suècia

Jordi Alba pressiona sobre el davanter suec Quaison.

Jordi Alba pressiona sobre el davanter suec Quaison.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola va consolidar el seu liderat al Grup F de la fase de classificació per a l’Eurocopa 2020 al firmar la quarta victòria al batre ahir a l’estadi Santiago Bernabéu Suècia, el seu principal rival, per un enganyós 3-0, una golejada que no va amagar una nit poc inspirada de la Roja.

El combinat espanyol va tenir més feina del que indica el marcador. Els suecs es van mostrar gairebé infranquejables i van curtcircuitar el joc local, però un innecessari penal passada l’hora de joc va aplanar el camí dels de Robert Moreno i va permetre a Sergio Ramos continuar d’homenatge amb el seu gol número 20. El de Camas, que va rebre un reconeixement al seu rècord de partits internacionals guanyats, hauria pogut augmentar el seu compte en una altra pena màxima, però l’hi va cedir a Álvaro Morata i Mikel Oyarzabal va viure el millor debut possible amb el 3-0 definitiu, sever correctiu per als de Janne Andersson, ordenats al màxim, però que també van pagar la seua falta d’ambició ofensiva, amb només un xut en tot el partit i que es queden ja a cinc punts del liderat.

L’equip espanyol va sumar la seua quarta victòria en quatre partits i té un peu a l’Eurocopa

Espanya es va trobar el guió esperat i les úniques sorpreses van ser en el seu onze, amb Kepa de nou a la porteria, Fabián Ruiz al costat de Busquets i Parejo al mig, i molta mobilitat a dalt amb Rodrigo de referència, i Isco i Asensio arrancant des de l’esquerra i dreta, en comptes de Morata. Suècia, per la seua part, va decidir deixar la iniciativa als locals per amenaçar amb ràpides contres.

La selecció va prendre el comandament del partit, però no va inquietar fins vora el quart d’hora, en un carrusel d’ocasions en tot just dos minuts. Els suecs es van agafar a Robin Olsen per sobreviure a l’assetjament i el porter de la Roma va treure dos xuts a Fabián i Parejo, un cop de cap a Sergio Ramos i va ficar una mà ràpida a una perillosa centrada d’Isco. Rodrigo Moreno sí que el va batre enmig d’aquesta voràgine d’ocasions, però el gol va ser anul·lat per un fora de joc inexistent de Dani Parejo. Tanmateix, aquesta allau no va tenir continuïtat. Robert Moreno no va retocar res per a una segona part que a la triple campiona d’Europa li va continuar costant perquè els visitants no deixaven ni una sola escletxa.

Gràcies a un penal, Sergio Ramos, el millor golejador de l’era Luis Enrique, no va fallar per fer caure el mur. Al final, un altre penal, comès sobre Morata després d’una bona acció del davanter i anotat per aquest després de deixar-l’hi Ramos, i un gol tot seguit d’Oyarzabal van servir perquè l’equip espanyol liquidés el duel.

El calendari de Primera i Segona se sortejarà a principis de juliol

El calendari de Primera i Segona per a la temporada 2019-2020 se sortejarà la primera setmana de juliol, en una data per concretar encara, segons la proposta feta per la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i anunciada ahir durant l’Assemblea General Ordinària. La Lliga de Primera s’iniciarà el cap de setmana del diumenge 18 d’agost i finalitzarà el cap de setmana del diumenge 24 de maig. Per la seua part, la de Segona es disputarà en la seua fase regular entre les mateixes dates, mentre que la fase d’ascens es jugarà els caps de setmana dels diumenges 31 de maig i 7, 14 i 21 de juny.

Jordi Alba pressiona sobre el davanter suec Quaison.

Jordi Alba pressiona sobre el davanter suec Quaison.EFE

tracking