SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ

Blanquejaven diners de la droga amb partits arreglats

Aranda, un dels capitostos, va usar el benefici per comprar jugadors i apostar

Carlos Aranda abandona la presó de Zuera el passat 31 de maig.

Carlos Aranda abandona la presó de Zuera el passat 31 de maig.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’operació Oikos ha fet un nou gir inesperat després que el diari El Mundo hagi fet públic part del sumari. La trama de manipulacions de partits que ha fuetejat directament la Primera i la Segona divisions era el teló de fons per blanquejar els diners obtinguts amb el tràfic de drogues a Màlaga. El principal capitost era l’exfutbolista del Reial Madrid, Osasuna i Numància Carlos Aranda. El benefici que obtenia amb la compravenda d’estupefaents es blanquejava comprant jugadors per arreglar partits i també per poder realitzar apostes esportives milionàries amb informació privilegiada.

De fet, les escoltes telefòniques que van donar origen a l’operació Oikos van començar durant una investigació a Aranda relacionada amb el tràfic de drogues a Màlaga. Sense esperar-ho es van trobar amb la sorpresa que parlava de “determinar el resultat de partits de futbol”.

Demana que se’l readmeti a Primera en una Lliga de 21 equips fins que s’aclareixi el cas Valladolid-València

A través del micròfon de l’aplicació per a mòbil es recollien dades per perseguir la pirateria

En aquest sentit, el sumari també detallaria el procés que utilitzava l’exfutbolista per blanquejar els diners. “Aranda ordena a una de les seues empleades [tenia dos locals d’apostes esportives] la realització de determinades apostes per un import alt. Aquestes són apuntades en un llibre de registre que es trobava dins dels locals d’apostes. Una vegada guanyades les esmentades apostes, els xecs amb l’import del premi són posats a nom de persones de l’entorn d’Aranda, perquè aquest sigui el destinatari final dels diners, obtenint al seu compte els diners ja blanquejats”, recull el sumari.

Segons va informar també El Mundo, el Girona ha sol·licitat que s’obri un expedient al Comitè de Competició per la suposada manipulació del Valladolid-València de l’última jornada del campionat. Si es demostren les irregularitats, el conjunt blanc-i-violeta perdria sis punts segons la norma i el Girona seguiria a Primera (va treure quatre punts menys). Per això, fins que tot es resolgui, el club català ha demanat una Lliga de 21.

Multa de 250.000 € a LaLiga per no ser transparent L’Agència de Protecció de Dades ha sancionat amb 250.000 euros LaLiga de Futbol Professional pel que consideren una violació dels principis bàsics de transparència en l’app de mòbil que tenen més de quatre milions de persones a Espanya per seguir en directe els resultats dels partits de futbol. D’altra banda, el jutge va rebutjar arxivar de moment la causa contra l’SD Osca dins de l’operació Oikos.

tracking