SEGRE

FUTBOL TERRITORIAL

La Federació Catalana destinarà més d'un milió d'euros al futbol amateur

La Federació Catalana destinarà més d’un milió d’euros la temporada vinent a les categories aficionat || Els 78 equips lleidatans es repartiran 110.000 euros, a una mitjana de 1.400 cada un

Ponts i Torà seran dos dels 78 clubs lleidatans que es beneficiaran d’aquest nou pla d’ajuts.

Ponts i Torà seran dos dels 78 clubs lleidatans que es beneficiaran d’aquest nou pla d’ajuts.AGUSTÍ CUCURULLS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Futbol (FCF) posarà en funcionament a partir de la pròxima temporada un nou pla d’ajuts per impulsar el futbol i futbol sala amateur, dins de la campanya Tots som un equip, repartint un total de 1.150.000 euros entre els 936 clubs de les categories de Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana de futbol, i les de Divisió d’Honor i Primera, Segona i Tercera Catalanes de futbol sala.

A nivell de Lleida, la federació preveu invertir 110.000 euros entre els 78 equips de futbol de la província, xifra que suposa un ingrés mitjà d’uns 1.400 euros per entitat, si bé aquesta quantitat pot augmentar o disminuir en funció del quilometratge. En aquest sentit, els clubs més allunyats, com són el cas del Les o els del Pallars o l’Alt Urgell, percebran una mica més de diners.

Els ajuts van destinats als equips des de Primera Catalana fins a Quarta, així com el futbol sala

La campanya Tots som un equip, que naix com a continuació de la resta de campanyes posades en marxa per l’FCF, en especial Fair play i Respect, tindrà com eixos principals afavorir el pas de juvenil a amateur i la reducció del nombre d’amonestacions per partit entre d’altres.

En aquest sentit, s’establiran diverses bonificacions econòmiques respecte a la quota d’inscripció, la mutualitat, el rebut arbitral, el quilometratge o ajuda en material esportiu i es crearà un premi remunerat per als dos equips amb menys targetes de cada grup.

D’aquests 110.000 euros que s’invertiran a la província de Lleida, 32.680 euros correspondran a la mutualitat dels 1.634 jugadors que actualment tenen llicència federativa a les esmentades categories; 33.060, al cost dels arbitratges, que de cara a la pròxima temporada també patirà un petit increment; 28.764, als desplaçaments dels equips (151.390 quilòmetres previstos); i finalment, 3.790 euros en material esportiu, principalment les 234 pilotes que es reparteixen entre els clubs.

La nova campanya ha estat molt ben rebuda entre els clubs, que pateixen cada any per quadrar els seus balanços. “Hi hauria d’haver més ajuts d’aquest tipus perquè és gairebé impossible aconseguir quadrar el pressupost cada final de temporada”, explica Josep Maria Sans, directiu del Linyola, de Segona Catalana, que aquesta campanya ha tingut un pressupost de 30.000 euros.

Per la seua part, Ivan Torres, directiu del Castelldans, de Quarta Catalana, assegura que “tota ajuda és molt ben rebuda en aquest tipus de categories, on és molt complicat aconseguir ingressos, i més de cara a la pròxima temporada, en la qual el cost dels arbitratges s’incrementarà”.

Angulària-Alcarràs,duel a la Copa Catalunya L’Angulària i l’Alcarràs han quedat aparellats en la ronda de quarts de final de la Copa Catalunya Amateur, després del sorteig celebrat ahir a la seu de la Federació Catalana de Futbol. L’Angulària, que ha sigut campió del grup tretzè de Tercera Catalana, és una de les sorpreses d’aquesta cinquena ronda del torneig, ja que diumenge va superar folgadament el Jesús i Maria, de Primera Catalana, per 5-2 en els vuitens de final.

tracking