SEGRE

FUTBOL MUNDIAL FEMENÍ

Un malentès en defensa va provocar la primera derrota d'Espanya en el torneig

Un malentès en defensa va provocar la primera derrota d’Espanya en el torneig || Les de Vilda van gaudir de millors ocasions, però els va faltar encert

Sandra Paños recull la pilota de l’interior de la porteria després del gol alemany.

Sandra Paños recull la pilota de l’interior de la porteria després del gol alemany.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola de futbol va caure ahir per la mínima (1-0) davant d’Alemanya en el seu segon partit del Mundial femení de França, a l’encaixar un gol en la recta final del primer temps i sent incapaç en el segon d’afegir punteria a la seua bona imatge. Ara, les pupil·les de Jorge Vilda es jugaran davant de Xina dilluns vinent les seues opcions d’estar en les eliminatòries.

La Mannschaft, clara favorita per liderar el grup, era un dur escull per a Espanya i així s’havia advertit des de tots els àmbits per no llançar les campanes al vol després de la victòria inaugural contra Sud-àfrica (3-1). Tanmateix, les espanyoles van començar amb ímpetu i posant en un compromís la portera germànica, Almuth Schult, especialment per part de Nahikari García, que va gaudir d’un parell d’ocasions.

Faltava espurna a dalt per traduir en ocasions el domini més gran de la pilota. Alemanya, al contrari, va necessitar poc per marcar. Una centrada bombejada des del costat dret la va rematar de cap la capitana Alexandra Popp, a la qual cosa va respondre bé Paños repel·lint la pilota, que va quedar morta a l’àrea petita. Marta Torrejón arribava amb marge, però no es va entendre amb la portera i just darrere va aparèixer com un tren Däbritz per ficar la cama, el refús de la lateral dreta va rebotar a la cama de l’alemanya i la pilota va acabar en el fons de les xarxes.

Va ser un error d’entesa que va condicionar la segona part per complet, amb Alemanya protegint-se davant de l’empenta de les espanyoles. Ni amb l’entrada des de la banqueta d’Aitana Bonmatí ni de Patri Guijarro es va canviar el signe del marcador. I va caure la primera derrota d’Espanya.

tracking