SEGRE

NATACIÓ COMPETICIÓ

El Club Natació Cervera es queda sense director esportiu

Joan Lluís Mas abandona l’entitat que va fundar ell mateix fa onze anys

Mas, amb els nadadors després de l’última competició amb el club.

Mas, amb els nadadors després de l’última competició amb el club.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Lluís Mas posarà a finals del present mes de juny el punt final a una trajectòria d’onze anys com a director esportiu del Club Natació Cervera, una entitat que ell mateix va fundar el 2008 del no-res i que actualment és un referent a Lleida i Catalunya, d’on han sortit nadadors com Ferran Julià, des d’aquest any enrolat al Mediterrani.

La decisió de canviar d’aires li ha vingut pràcticament imposada, després que la nova empresa que gestiona la piscina municipal de Cervera decidís recentment prescindir dels seus serveis com a responsable de les activitats aquàtiques, tasca que exercia des del 2004, quan va arribar a Cervera, i que compaginava amb la de director esportiu del club.

L’empresa que gestiona la piscina va decidir no renovar contracte i el club no podia fer front al cost

Al quedar-se sense una part important del sou, la continuïtat era “inviable”, reconeix, per la qual cosa al final ha acabat acceptant una oferta del CN Torelló, entitat en la qual ja va estar abans de venir a Cervera.

“La meua il·lusió era seguir, però econòmicament era una oferta interessant per fer el mateix que estic fent a Cervera i per al club era inviable igualar-la, encara que ho va intentar”, explica.

Mas, natural de Manlleu, va comunicar la seua marxa al club i als seus nadadors la setmana passada. “Va ser dur i van caure moltes llàgrimes. És una sensació agredolç perquè crees molts vincles afectius”, assenyala el tècnic barceloní, que en aquests últims anys ha aconseguit situar el Club Natació Cervera entre els millors de Catalunya, amb nadadors de rellevància com Guillem Masjuan, Ignasi Bernaus, Òscar Díez, Bernat Esteban, Núria Caldera, Carla Torra, Ainhoa Benavente i, sobretot, Ferran Julià, campió d’Espanya en diverses ocasions a les categories de base i que aquesta temporada ha fet el salt al professionalisme amb el CE Mediterrani.

“Sempre portaré el CN Cervera al cor, és un sentiment”, assegura Mas, que recorda els inicis. “Tot va començar quan els pares d’alguns nens i nenes a qui feia cursets de natació van venir i em van proposar de fer un club. Allà va començar tot. Va ser complicat, perquè gairebé havia de fer de tot, de president, tresorer i director esportiu, però ara el club està assentat”, va apuntar.

Actualment compta amb seixanta socis i 65 nadadors en competició i entre els seus màxims assoliments a nivell de club destaca el subcampionat d’Espanya júnior el 2017 i els títols de Catalunya júnior del 2017, absolut de fons del 2018 i de la Lliga Catalana absoluta, també de fons.

tracking