SEGRE

El Llista, un campió desmantellat

Amb la marxa sorpresa d’Oruste, el Llista es queda sense cinc peces clau de l’equip bicampió de la CERS

1. Bruno di Benedetto. 2. César Candanedo. 3. Jordi Creus. 4. Roberto di Benedetto. 5. Maxi Oruste.

El Llista, un campió desmantellatSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Llista està pagant un elevat peatge per les seues dos Copes CERS conquerides. La revalorització que han tingut els seus jugadors després de tants èxits ha fet que els grans clubs s’hi hagin fixat, fins al punt que Albert Folguera haurà d’emprendre una profunda renovació al perdre cinc dels seus set jugadors de pista. L’últim adéu ha sigut el de Maxi Oruste, la marxa del qual al Liceo, que pagarà la clàusula de rescissió, ha agafat per sorpresa el club, que tenia la paraula del jugador que anava a complir l’any de contracte que li quedava.

“No m’esperava aquesta decisió d’acord amb l’última conversa que vaig mantenir amb ell. Havia donat la seua paraula que continuaria, que per a mi és sagrada, però al final ha decidit saltar del vaixell i aquí no podem fer-hi res”, assenyalava un enutjat i alhora resignat Albert Folguera, que no va amagar que la marxa de l’argentí “ens deixa molt tocats”. “Estem parlant d’una de les peces més importants de l’equip, per no dir la que més. Era la nostra referència i ara serà molt complicat, gairebé impossible, trobar un jugador de les seues característiques”, va afegir el tècnic llistat.

La marxa d’Oruste al Liceo, que ahir va fer oficial el fitxatge, s’uneix a les dels bessons Bruno i Roberto di Benedetto, que també recalaran a l’equip gallec; la de l’asturià César Candanedo, que jugarà al Bassano italià; i Jordi Xixi Creus, que fa unes setmanes va anunciar la seua retirada. El Llista només compta ara amb Andreu Tomàs i Joan Cañellas, més els porters Lluís Tomàs i Gerard Folguera, que tenen un acord per renovar. Aquestes baixes obligaran Folguera a replantejar la seua planificació, que inicialment era la de tenir sis jugadors de pista i deixar dos places lliures per al planter. “Caldrà tenir-ne set de pista, i més ara amb la marxa d’Oruste”, va apuntar el tècnic.

Fa setmanes que el club treballa en les noves incorporacions i ja té un acord amb dos jugadors, el davanter argentí Mauro Giuliani, de 25 anys i actualment al Concepción del seu país, i el defensa Marc Palazón, de 23 i que arriba procedent del Girona, tal com va anunciar SEGRE fa setmanes.

tracking