SEGRE

Márquez domina a plaer els primers lliures a Montmeló

Marc Márquez, durant els primers entrenaments lliures al circuit de Montmeló.

Márquez domina a plaer els primers lliures a MontmelóEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez va dominar a plaer la primera sessió d’entrenaments lliures del Gran Premi de Catalunya de MotoGP al circuit Barcelona-Catalunya de Montmeló. Márquez va encadenar tres o quatre voltes ràpides durant la primera tanda de proves que li van permetre comandar la classificació pràcticament de principi a final, secundat al terme de la mateixa per dos dels pilots de Yamaha, el francès Fabio Quartararo i l’espanyol Maverick Viñales.

El pilot de Repsol Honda, que va canviar la seua estratègia respecte a altres grans premis i ja en aquests primers entrenaments va utilitzar el compost tou de pneumàtic posterior, va ser el primer en trencar la barrera del minut i 41 segons per rodar primer en 1:40.9 i després en 1:40.6, que al final va ser el registre que li va permetre concloure la tanda en primera posició amb poc més d’una dècima de segon sobre Quartararo i també menys de dos dècimes sobre Viñales.

Pràcticament tots els pilots van fer servir els mateixos compostos de pneumàtics durant la sessió, amb el pneumàtic compost tou davant i l’intermedi darrere, fins que en els minuts finals Marc Márquez va decidir provar el pneumàtic tou posterior i alguns pilots més van secundar la seua decisió.

L’italià Andrea Dovizioso va ser el primer dels pilots de Ducati, a la quarta plaça, mentre que el seu company d’equip Danilo Petrucci, vencedor a Itàlia, va acabar en una retardada divuitena posició, just per darrere de Jorge Lorenzo. El pilot de Repsol Honda ja va lluir sobre la seua moto algunes de les solucions que juntament amb els seus enginyers van buscar en el Japó, uns apèndixs a les vores posteriors del dipòsit de combustible la principal finalitat del qual era subjectar les cuixes del pilot en les inclinacions i que Lorenzo va provar durant bona part de la tanda, encara que tampoc no li van permetre millorar massa el seu rendiment. Lorenzo va acabar a gairebé un segon del seu company d’equip (929 mil·lèsimes), dissetè, amb evidents mostres de no aconseguir "encarrilar" la seua recuperació.

Àlex Rins va ser la primera Suzuki GSX RR dels entrenaments, amb el setè millor temps a alguna cosa menys de mig segon de Márquez i superant a pilots com l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), que si bé va ascendir algunes posicions en la classificació va ser per acabar en una discreta novena plaça a l’espera d’unes millores a la seua moto que pel que sembla no arribessin fins els entrenaments previstos el mes d’agost en el circuit de Brno, a la República Txeca.

tracking