SEGRE

ATLETISME COMPETICIÓ

Aleix Porras i Bernat Erta brillen a Sòria

Claus en el subcampionat estatal del FC Barcelona

Aleix Porras i, a la dreta, Bernat i Arnau Erta, amb el seu pare.

Aleix Porras i, a la dreta, Bernat i Arnau Erta, amb el seu pare.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip masculí del FC Barcelona es va classificar en segona posició, després del Playas de Castelló, a la final de l’ara denominada LigaSports, el que abans es coneixia com la Lliga de Divisió d’Honor, que es va disputar ahir a Sòria. Però el més destacat va ser la decisiva aportació dels atletes lleidatans Aleix Porras i Bernat Erta, en una competició en què també va participar Arnau Erta, que va ser setè als 110 metres tanques.

Un dels grans protagonistes del dia va ser, sens dubte, el jove d’Alpicat Aleix Porras. La seua gran carrera als 400 metres tanques li va valer per obtenir la victòria individual i establint marca personal amb 50”35, la qual cosa suposa el segon millor registre europeu de l’any en la categoria sub-23 i també ser el novè en el rànquing espanyol de tots els temps en sub-23. A més, es va quedar a 8 centèsimes del rècord català absolut i va marcar el segon millor registre absolut espanyol de la temporada.

Aleix va guanyar en 400 tanques amb 50.35, la segona millor marca europea de l’any en sub-23

I en el relleu 4x400 l’estrella va ser Bernat Erta, que va marcar el millor temps dels quatre rellevistes, un gran 45”6 tenint en compte la seua categoria sub-20 i contribuint al segon lloc del Barça a la prova. Aquí també va participar Aleix Porras, que va parar el crono en 47”8, malgrat patir una ferida al peu. Val a recordar que tots dos atletes lleidatans van aconseguir les mínimes per als Europeus en les seues respectives categories. Bernat Erta, de només 18 anys, va marcar a Salamanca un 46”89 en els 400 metres que li val per ser a Boras (Suècia) entre el 18 i el 21 de juliol. Aleix també va aconseguir fa dos setmanes la mínima per a l’Europeu sub-23 que tindrà lloc a Gavle (Suècia) entre l’11 i el 14 de juliol. L’atleta d’Alpicat va marcar un temps de 50”99 en els 400 metres.

Pel que fa a la Lliga de Divisió d’Honor femenina, que es va disputar a Saragossa, la lleidatana del FC Barcelona Clàudia Delgado va participar en el relleu 4x100. El Barça va ser tercer a la classificació final.

Aleix Porras i, a la dreta, Bernat i Arnau Erta, amb el seu pare.

Aleix Porras i, a la dreta, Bernat i Arnau Erta, amb el seu pare.SEGRE

tracking