SEGRE

BÀSQUET LLIGA ACB

El Barcelona perd el primer assalt del 'play-off'

Els de Pesic van pagar car un mal inici de partit || Campazzo va brillar per al Madrid

El blaugrana Singleton lluita amb Tavares sota cistella.

El blaugrana Singleton lluita amb Tavares sota cistella.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial Madrid es va imposar ahir per 87-67 al Barcelona Lassa en el primer partit del play-off final de la Lliga ACB, amb una gran actuació del base argentí Facundo Campazzo, autor de 19 punts i que va desesperar els blaugranes, que van pagar cara la falta de tensió en l’inici de partit.

En la cita d’obertura de la lluita pel títol de Lliga, que enfronta merengues i blaugranes per quinzena vegada en la història de l’ACB, el començament va ser efervescent per part dels locals, que van arrancar amb un 3+1 que va firmar Anthony Randolph en el primer atac.

Aquesta jugada de l’aler pivot eslovè era l’auguri d’un quart amb color local, especialment per la inspiració anotadora de Facu Campazzo. L’exterior argentí va anotar set punts de l’estrebada i va posar el Madrid amb un 9-0 en tot just tres minuts.

Els va costar arrancar als pupils de Svetislav Pesic, que van fiar la seua rèplica al joc interior. Allà va aparèixer el croat Ante Tomic. El pivot va mantenir a la superfície el seu equip mentre la resta de companys es deixondien amb el tir de mitjana i curta distància. El suport coral va fer efecte, juntament amb la bona rotació que havia fet Pesic, i el Barça es va atansar (17-15) gràcies a Thomas Heurtel i Adam Hanga.

Tanmateix, la carta de Sergi Llull gairebé sempre està quan Pablo Laso la necessita. El base de Maó va prendre el relleu de Campazzo en tot, va agafar el comandament del joc i també el lideratge anotador amb ple en els seus dos intents de triple durant el primer període (22-17). El Madrid es va situar 41-27 a dos minuts i mig del descans. Va rebaixar llavors la sagnia un triple de Chris Singleton, aportant així els seus primers punts i al descans es va arribar 47-32.

La tornada dels vestidors es va tornar en una batalla psicològica, amb protagonisme per al trio arbitral després d’una protestada falta de Thomas Heurtel. La consulta de l’Instant Replay no va acontentar cap dels dos entrenadors, testimonis d’una tirallonga d’interrupcions que deixaven similars distàncies a la conclusió del tercer període (63-52). La unitat B de Pesic, amb Pierre Oriola per dins per tapar els forats de Tomic i amb Kuric per fora, no va aconseguir la gesta i el primer punt es va quedar a Madrid. El segon assalt serà demà.

tracking