FUTBOL COPA AMÈRICA

Un doblet de Coutinho inaugura la Copa Amèrica amb triomf de Brasil

Coutinho celebra el gol marcat de penal.

Coutinho celebra el gol marcat de penal.EFE

Philippe Coutinho, gràcies a un penal en el minut 50 decretat per l’ajuda del VAR i a un altre gol tres minuts més tard, va alliberar el camí de l’amfitriona Brasil, que va derrotar per 3-0 una batalladora Bolívia en el partit inaugural de la 46a edició de la Copa Amèrica. Everton, davanter del Grémio, va tancar el compte brasiler en el 85 amb una jugada individual. Malgrat el resultat voluminós, Brasil, que no guanya el trofeu des del 2007, va fer la sensació de debutar de forma pobra. Sense la màgia de Neymar, lesionat al turmell, n’hi va haver prou amb el videoarbritatge i una bona combinació en atac, culminada per Coutinho a passada de Firmino, per evitar una desfeta. Després de superar una Bolívia amb limitats recursos, Brasil haurà d’enfrontar-se a Veneçuela i a Perú per accedir als quarts de final. Precisament, aquestes dos seleccions van empatar sense gols en el segon partit del Grup A. Aquesta matinada estava previst que jugués Argentina davant de Colòmbia i per avui està previst el Paraguai-Qatar (21.00).

Després del matx, Coutinho es va dirigir a l’afició del Barça: “Estic agraït per tot el suport que sempre m’han donat. He passat moments difícils perquè no he rendit com esperaven. Treballaré dur per millorar.”