Doblet Màrquez

Marc aconsegueix la victòria a Montmeló i reforça el seu liderat en MotoGP, afavorit per un error de Jorge Lorenzo, que va treure de la carrera Dovizioso, Rossi i Viñales || Àlex encadena la tercera victòria després de Le Mans i Mugello i es col·loca líder en Moto2

Marc i Àlex, amb els trofeus que van guanyar al circuit de Montmeló.

Marc i Àlex, amb els trofeus que van guanyar al circuit de Montmeló.ESTRELLA GALICIA 0,0

Els germans Màrquez van ser ahir els grans dominadors del Gran Premi de Catalunya, que es va disputar al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló, en el qual van aconseguir un doblet que alimenta les seues aspiracions de tornar a ser campions del món. Marc va vèncer en MotoGP, ajudat per un error de Jorge Lorenzo, que va treure de la carrera tres rivals del seu company d’equip: Andrea Dovizioso, Maverick Viñales i Valentino Rossi. L’actual campió surt més líder de Montmeló, avantatjant ara Dovi en 37 punts. Àlex, per la seua part, va allargar el seu gran moment de forma, va encadenar la tercera victòria després de les aconseguides a Le Mans i Mugello, i se situa al capdavant de la classificació del Mundial de Moto2, amb 7 punts d’avantatge sobre el suís Thomas Luthi.

Cinc anys després que el 2014 Marc i Àlex firmessin el seu primer doblet, els germans de Cervera ho van repetir ahir al mateix escenari, Montmeló. És la quarta vegada que ho aconsegueixen i la segona vegada aquesta temporada. Aquell any 2014, el doblet del circuit barceloní el van repetir a Assen, mentre que aquest any ja ho havien aconseguit al Gran Premi de França.

Marc reforça el liderat i treu 37 punts a Dovizioso i Àlex se situa al capdavant del Mundial de Moto2

En MotoGP, Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) es va adjudicar la quarta victòria de la temporada. Ho va fer amb autoritat en una carrera molt accidentada en la qual només van finalitzar tretze pilots i, sense oposició, després que a la segona volta el seu company d’equip, Jorge Lorenzo, cometés un error i, després de caure, es va carregar Andrea Dovizioso, Maverick Viñales i Valentino Rossi.

Màrquez no guanyava al Circuit de Barcelona-Catalunya des de l’any 2014, encara que havia registrat tres segons llocs consecutius. Aquesta vegada, sortint des de la segona posició a la graella però agafant el cap de la cursa a la segona volta, just quan Jorge Lorenzo va canviar el guió de la carrera per complet quan va caure i va jugar a les bitlles amb tres rivals d’entitat, va poder liderar i guanyar.

El mallorquí va perdre el tren davanter de la seua Honda a la frenada del revolt número 10 i es va carregar Andrea Dovizioso (Ducati), la moto del qual va tirar Maverick Viñales (Yamaha) i posteriorment un Valentino Rossi (Yamaha) que no va poder evitar anar-se’n a terra després de posar la roda de davant sobre la descontrolada RC213V de Lorenzo, que va rebre crítiques per un error incomprensible en un pilot de la seua experiència. “Quin poc cap”, va dir Viñales a l’arribar al seu box, mentre que Davide Tardozzi, un dels caps de Ducati, va comentar que “no té sentit que un pilot, pentacampió i amb la seua experiència protagonitzi una acció així en el segon gir”.

Lorenzo va admetre la seua responsabilitat i va demanar disculpes. “Ha sigut culpa meua, error meu, i demano disculpes. Ha sigut molt mala sort tirar Dovi, Maverick i Valentino. No ha sigut culpa seua, ha sigut meua”, va insistir.

Marc segueix gairebé imparable en aquesta arrancada de Mundial i, de les set carreres disputades, n’ha guanyat quatre a part de ser segon en dos més, amb un únic 0 al Circuit de les Amèriques. El de Cervera s’enroca en el liderat, amb 140 punts pels 103 de Dovizioso, i ho fa després de lluir-se a Barcelona-Catalunya malgrat no ser un dels seus circuits predilectes, entrant amb 2,6 segons d’avantatge sobre Fabio Quartararo (Yamaha). El francès, que sortia des de la pole, va ser segon perdent la possibilitat d’arrabassar a Marc el rècord de ser el pilot més jove a guanyar un Gran Premi de MotoGP. El podi el va completar Danilo Petrucci (Ducati), mentre que Àlex Rins va entrar en quarta posició i és tercer a la general.

Per la seua part, Àlex, que sortia des de la sisena posició, es va veure allunyat en les primeres voltes del pole man Augusto Fernández (Kalex) i de Luthi, però va saber anar per ells a temps d’enllaçar i de lluitar durant diverses voltes amb el suís, el qual va avançar a la volta 14 per anar-se’n a buscar el triomf amb un ritme imparable. Amb aquesta victòria, la tercera consecutiva, es posa líder de la categoria amb 111 punts, pels 104 de Luthi –segon ahir– i els 89 de Jorge Navarro (Speed Up), que va ser tercer.

Pel que fa a Moto3, Marcos Ramírez va aconseguir la seua primera victòria superant Arón Canet, que es manté al capdavant de la classificació general de la categoria.