SEGRE

FUTBOL PEPITO ESTEVE

El Torregrossa, campió

Un únic gol al minut 21 decideix el Pepito Esteve contra l’Sporting de Pinyana || Catorze anys després, torna a adjudicar-se el trofeu un equip del Pla d’Urgell

La plantilla del Torregrosa celebra el títol conquerit ahir al Complex Esportiu Antoni Palau de Torrefarrera.

La plantilla del Torregrosa celebra el títol conquerit ahir al Complex Esportiu Antoni Palau de Torrefarrera.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pepito Esteve ja té nou amo. El Club Atlètic Torregrossa relleva el Puigvertenc, campió de l’edició de la temporada passada, i porta per primera vegada el trofeu a les seues vitrines.

Des que l’Ivars va resultar campió l’any 2005, cap equip del Pla d’Urgell s’havia emportat el Pepito Esteve, que torna a aquesta comarca 14 anys després. El Torregrossa en va tenir prou amb un únic gol per desnivellar la balança contra l’Sporting de Pinyana (1-0), en un partit molt igualat, amb una part per a cada equip, i en el qual amb prou feines es van veure ocasions clares de gol.

El xoc va començar amb molt respecte entre els dos conjunts, però a poc a poc va anar imposant-se el Torregrossa. Després del descans, les tornades van canviar i va ser l’Sporting de Pinyana el que va fer un pas endavant per passar a dur les regnes del partit, a l’aprofitar, especialment, el fet que el Torregrossa només disposava de dos substitucions a la banqueta. Tanmateix, no hi va haver ocasions clares i no hi va haver manera de neutralitzar el gol de David Franco, que va desfer l’empat inicial al minut 21.

Franco, que ja havia marcat un doblet a les semifinals contra el Soses, va superar Michel Ruiz de vaselina després de guanyar una pilota a l’esquena de la defensa i va invocar una efectivitat que no va tenir pas l’Sporting de Pinyana.

Després del gol, els d’Alfarràs van entrar en el partit, però sense arribar a l’àrea del Torregrossa. Va ser a la segona part quan l’Sporting de Pinyana va començar a fer funcionar el seu engranatge per provar de neutralitzar el gol del seu rival. Per a això va tenir una clara ocasió al minut 70, en una pilota penjada al segon pal que els rematadors no van aconseguir portar a la xarxa.

Per la seua part, els del Pla van disposar de dos o tres contraatacs per matar el partit en el segon temps, malgrat el domini dels d’Alfarràs, i fins i tot van tenir una ocasió claríssima a l’últim minut del temps afegit per fer pujar el segon gol al marcador. Una pilota al pal, que va ser l’ocasió més manifesta que el Torregrossa va tenir, més enllà del seu gol.

En la jugada anterior, no obstant, l’Sporting de Pinyana havia acariciat l’1-1 amb una ocasió amb el porter ja batut, però la fortuna no estava del seu costat. El títol havia de ser per als del Pla, que van coronar, així, una gran temporada a Tercera Catalana.

D’aquesta manera, el Torregrossa és el dinovè equip que aconsegueix adjudicar-se el trofeu Pepito Esteve en aquest segle. El club més premiat, ara per ara és l’EF Tàrrega, que el va conquerir les edicions del 2010 i 2016. Amb un títol hi ha el Butsènit (2000), Tornabous (2001), Torrelameu (2002), Castelldans (2003), Vilanova de la Barca (2004), Ivars d’Urgell (2005), AEM (2006), Cervià (2007), Almenar (2008), Corbins (2009), Alcoletge (2011), EFAC B (2012), Balàfia (2013), Sant Guim (2014), Gimenells (2015), Athletic Almacelles (2017) i Puigvertenc (2018).

La plantilla del Torregrosa celebra el títol conquerit ahir al Complex Esportiu Antoni Palau de Torrefarrera.

La plantilla del Torregrosa celebra el títol conquerit ahir al Complex Esportiu Antoni Palau de Torrefarrera.MARIONA KISKERI

tracking