SEGRE

BÀSQUET LLIGA ACB

El Barça cau 'in extremis'a Madrid

Un triple de Carroll decideix i posa el 2-0

Tavares atrapa un rebot davant del blaugrana Tomic.

Tavares atrapa un rebot davant del blaugrana Tomic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial Madrid va col·locar el 2-0 favorable a la final de la Lliga Endesa després d’apuntar-se una agònica victòria ahir a la nit al WiZink Center (81-80), on un triple de Jayce Carroll (25 punts) a falta de dos segons va culminar una increïble remuntada en un final fatídic per al Barça.

El Madrid, vigent campió, semblava condemnat a falta de tres minuts (63-72), però mai va perdre la fe i va acabar sorprenent un Barça que semblava que tenia la feina feta gràcies a la inspiració ofensiva de Thomas Heurtel (30 punts). Carroll va ser l’heroi de la nit amb 25 punts i el triple que ho va regirar tot al pavelló a l’últim sospir.

Escarmentat per la contundent derrota inicial, el Barça va tornar a l’escenari del crim convençut que podia passar de víctima a botxí en tan sols quaranta-vuit hores. Ho va tenir a mà durant 39 minuts i 58 segons. L’equip blanc va acabar el primer quart amb tres titulars en valoració negativa.

La sang a la boca d’Adam Hanga, que va haver de tornar a la banqueta al poc de sortir perquè els metges el curessin, il·lustrava la duresa d’un encontre no definitiu, però sí decisiu. L’hongarès va tornar per posar un tap de videoteca a Jeff Taylor, que va confirmar la confusió blanca al fallar una esmaixada sol a la següent jugada. A més, començava a activar-se Heurtel, que va encadenar diverses safates fàcils.

Carroll va liderar el parcial de 10-0 que, per primera vegada, va posar el Reial Madrid davant en el marcador (29-27, min.18). Rugia l’afició fins que Víctor Claver, una altra vegada a gran nivell, va fer emmudir la cridòria amb un triple que deixava que l’equip somiés just abans del descans (29-34).

Tomic va cometre la quarta falta tot just iniciar-se el tercer quart, però l’equip no el va acusar perquè Heurtel va entrar definitivament en combustió. Anotant des de la llarga, la mitjana i la curta distància, el gal, autor de 12 punts en aquest període, va estirar la màxima renda blaugrana fins un altre punt (39-51, min.26).

El Barça, amb 63-72 (min. 37), va pensar que ja tenia la victòria a l’abast, però un final d’infart i el triple de Carroll van decidir el duel.

tracking