SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ

El jutge frena el Girona enel 'cas Oikos'

No el deixa presentar-se com a acusació

Aranda, a l’abandonar la presó de Zuera el 31 de maig passat.

Aranda, a l’abandonar la presó de Zuera el 31 de maig passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge que instrueix el cas Oikos sobre suposades manipulacions en partits de futbol ha rebutjat que el Girona pugui personar-se com a acusació particular en el cas, al no considerar-lo com a ofès ni perjudicat pels fets, però sí que ha acceptat la personació del Reial Valladolid. En una providència amb data de divendres i a la qual va tenir accés Efe, el magistrat Ángel de Pedro considera que el Girona “no té la qualitat d’ofès pel delicte, al no ser titular del bé jurídic protegit, que és col·lectiu, la protecció de la puresa de la competició esportiva quan hi ha en joc interessos econòmics”.

També considera el jutge que el club català no ostenta la qualitat de perjudicat pel fet investigat, perquè “no ha patit menyscapte directe com a conseqüència de la presumpta manipulació” de l’encontre Valladolid-València. I això és perquè “encara que no s’hagués influït en el desenvolupament del joc”, amb qualsevol resultat “no hauria canviat la seua posició a la classificació”, argumenta el jutge. Aquest, no obstant, sí que accepta la personació del Reial Valladolid, en concepte d’acusació particular com a perjudicat, però igualment com a responsable civil subsidiari.

El club català havia sol·licitat que, per a la presumpta manipulació de l’enfrontament Valladolid-València, es traguessin sis punts a l’equip val·lisoletà i que o bé descendeixi a Segona o s’admeti de nou el Girona a Primera, que passaria a tenir 21 equips.

A la providència, el jutge aclareix la situació del jugador del Getafe Samuel Sainz, a qui té per “comparegut i personat, en concepte d’investigat per un presumpte delicte de corrupció entre particulars en relació amb l’esport”.

tracking