SEGRE

MOTOCICLISME MUNDIAL

Els Màrquez comparteixen liderat cinc anys després

No comandaven els dos les respectives categories des del Mundial del 2014

Marc Màrquez, durant el test de MotoGP que es va desenvolupar ahir al Circuit de Catalunya.

Marc Màrquez, durant el test de MotoGP que es va desenvolupar ahir al Circuit de Catalunya.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els germans Marc i Àlex Màrquez, que van guanyar diumenge les respectives proves al Gran Premi de Catalunya de Montmeló, no lideraven dos categories del Mundial des de fa cinc anys, quan els dos van conquerir el títol de MotoGP i Moto3. Per al Marc era la confirmació del segon títol en categoria reina, mentre que l’Àlex aconseguia el campionat en la cilindrada petita abans de fer el salt a Moto2.

Aquella temporada 2014 va acabar amb un tercer títol català, el de Tito Rabat a la categoria de Moto2, fet que va suposar el segon triplet estatal de l’era moderna del motociclisme, a partir del 1992 amb la reducció a tres categories. El primer va arribar el 2010, gràcies a les corones de Jorge Lorenzo a MotoGP, a la de Toni Elías en l’estrena en Moto2 i a la de Marc Màrquez en 125cc amb 17 anys.

Pel que fa a l’Àlex, és el primer cop que lidera el Mundial de Moto2 des que va debutar i és la primera vegada que un català lidera la categoria intermèdia des que ho va fer Àlex Rins després del Gran Premi de Catalunya del 2016, fa tres anys. S’han disputat fins ara set dels dinou Grans Premis d’aquesta temporada, però amb el liderat del valencià Arón Canet els aficionats comencen a pensar en un nou triplet després dels del 2010 i el 2014. O com els del 1989 (Sito Pons en 250cc, Àlex Crivillé en 125cc i Manuel Champi Herreros en 80cc) i 1988 (Sito Pons en 250cc i doblet de Jorge Martínez Aspar en 125cc i 80cc), tot i que llavors el Mundial constava de quatre categories i la reina era inaccessible. No com ara, que porta el segell de Marc Màrquez i Jorge Lorenzo de forma ininterrompuda des del 2012.

Jorge Lorenzo no va poder treure’s l’espina de la caiguda al GP de Catalunya i va caure aparatosament entre els revolts 7 i 8. La seua moto, el prototip del 2020, va fer diverses voltes de campana i fins i tot es va elevar sobre un airfence per acabar a sobre d’uns pneumàtics.

El pentacampió del món va ser traslladat a la clínica del circuit, on se li van descartar lesions importants. Màrquez també va tenir una caiguda, encara que va poder tornar a l’acció i firmar el tercer millor temps de la sessió vespertina.

tracking