SEGRE

BÀSQUET FESTA

Almenys quatre ferits de bala a la celebració del títol dels Raptors

La policia de Toronto va detenir tres persones

Jugadors dels Raptors, durant la desfilada pels carrers de Toronto per celebrar el títol.

Jugadors dels Raptors, durant la desfilada pels carrers de Toronto per celebrar el títol.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quatre persones van resultar ferides de bala, a causa dels trets produïts durant la multitudinària celebració a Toronto del títol de l’NBA, que els canadencs, amb Marc Gasol i Serge Ibaka a les seues files, van conquerir davant de Golden State Warriors. Dos milions de persones van assistir a la desfilada.

El cap de la policia de Toronto, Mark Saunders, va confirmar la detenció de tres persones, segons va recollir la televisió pública CBC. Saunders va destacar que les detencions es van realitzar “increïblement ràpid”. Les imatges difoses per la CBC mostren gent fugint.

La festa per l’anell de l’NBA hauria pogut acabar amb més víctimes, ja que es van produir dos allaus

Milers de seguidors dels Toronto Raptors eren al centre de la ciutat canadenca celebrant el títol de l’NBA. Quan es van produir els trets, la desfilada ja estava finalitzant. La policia va informar en un primer moment d’una dona ferida, però poc després va parlar ja de quatre víctimes amb “ferides greus però que no posen en perill les seues vides”.

Testimonis directes van informar d’almenys dos estampides causades per la gent que va sentir els trets. Tanmateix, molts dels presents ni tan sols es van adonar del que passava perquè els trets es van confondre amb els focs artificials de la celebració. El tiroteig es va produir al voltant de les 16.00 hores locals en una de les cantonades de Nathan Phillips Square, la plaça situada al davant l’edifici de l’Alcaldia de Toronto i en la qual s’havia instal·lat l’escenari per a les celebracions. En el moment del tiroteig i les dos estampides posteriors, els jugadors dels Toronto Raptors ja havien ocupat els seus seients a l’estrada al costat del primer ministre canadenc, Justin Trudeau, davant d’aproximadament 65.000 persones.

tracking