SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ

Detingut Platini per corrupció a Qatar 2022

En l’elecció del Mundial després d’una reunió amb Sarkozy i el príncep qatarià

Michel Platini, en foto d’arxiu, està acusat de corrupció.

Michel Platini, en foto d’arxiu, està acusat de corrupció.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exfutbolista francès i expresident de la UEFA Michel Platini va ser detingut ahir dins de la investigació que se segueix per corrupció en la concessió del Mundial de futbol del 2022 a Qatar, van confirmar a Efe fonts judicials. Platini, llegenda del futbol mundial amb tres Pilotes d’Or (1983, 1984 i 1985), es troba sota custòdia policial des de primera hora d’ahir als locals de l’Oficina anticorrupció de la Policia Judicial a Nanterre, al costat de París.

Platini, que va ser president de la UEFA entre els exercicis 2007 i 2015, compleix una inhabilitació de quatre anys –que expiren a l’octubre– per haver violat el codi ètic de l’organització a l’acceptar el 2011 un cobrament, autoritzat pel llavors president de la FIFA, Joseph Blatter, de prop d’1,8 milions d’euros per treballs que es van fer entre el 1998 i el 2002.

També va ser arrestada una antiga consellera de l’expresident gal Sarkozy i va declarar un exsecretari

A banda de Platini va ser detinguda una antiga consellera de l’expresident francès Nicolas Sarkozy, Sophie Dion, mentre que l’exsecretari general del Palau de l’Elisi, Claude Guéant, va prestar declaració sota l’estatus de “sospitós lliure”, segons el diari Le Monde.

El 2016, la Fiscalia Nacional Financiera va obrir una investigació per suposada corrupció en l’atribució del Mundial 2022 a Qatar, per la qual el mateix Platini ja va declarar com a testimoni el desembre del 2017. La investigació se centra ara en la reunió que van mantenir el mes de novembre del 2010 les autoritats qatarianes amb Sarkozy i Platini al Palau de l’Elisi, a la qual també van assistir Guéant i Dion. Platini està col·laborant amb els investigadors i va negar els fets que se li retreuen, segons van indicar els seus advocats. Segons aquests, el fet que ara hagi estat detingut respon a “motius tècnics”.

tracking