SEGRE

Esport en horari lectiu

Més de 800 escolars de tercer de Primària de 23 centres de set comarques han participat aquest curs en un programa de tenis taula

Escolars durant una de les classes del programa.

Esport en horari lectiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 816 alumnes de tercer de Primària pertanyents a 23 centres escolars de set comarques lleidatanes han participat aquest curs 2018- 2019 en el programa Tennis de taula a les escoles, que s’ha impartit en horari lectiu. El programa es va gestar fa dos anys arran de l’acord entre Educació i la representació territorial de Lleida de tenis taula i compta amb el suport de Diputació i Consell Català de l’Esport, que aquest curs han aportat els 10.000 euros del pressupost a parts iguals. “El primer any, durant el curs 2017-18, vam fer una prova pilot amb escolars de sisè de Primària i va estar bé, però ens vam adonar que en aquesta edat ja tenen escollit el seu esport i que era molt millor implantar el programa en nens més petits”, explica el representant federatiu a Lleida, Francesc Solans.

“L’objectiu final”, assenyalen des d’Educació, on s’ha acollit amb entusiasme el projecte, “és incidir en la formació integral dels alumnes, educar en el respecte i adquirir habilitats de co- ordinació, equilibri, valor i confiança”. Segons Solans, a més de divertir el nen, el tenis taula l’ajuda a concentrar-se i destaca perquè és un esport net. “En el nostre esport mai es permet que un rival acabi un parcial amb zero punts i si la pilota toca en una cantonada de la taula el protocol diu que el beneficiat pel punt demana disculpes”, assegura aquest professor de l’institut de Borges, que confia a renovar l’acord pels propers quatre anys amb Educació.

L’èxit del programa permet augurar previsions a l’alça. “El curs 2019-20 afegirem al programa els alumnes de quart de Primària, amb la qual cosa doblarem la participació que hi va haver aquest curs fins als 1.500 o 1.600 escolars, que és cinc vegades més dels que hi va haver el primer any.”

El creixement també arribarà a l’afegir-s’hi més comarques com la Val d’Aran, l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà. En aquestes dos últimes no hi ha cap club federat i són precisament els clubs els que imparteixen aquestes classes als col·legis. Es tracta de sis hores repartides en quatre setmanes i quatre hores més jugant un torneig

L'acte de clausura d'aquest curs va tenir lloc a l'Escola Àngel Guimerà de Balaguer amb presència de totes les institucions implicades.

Esport en horari lectiu

tracking