El Barça tira d'èpica i força el quart partit davant del Reial Madrid

Els de Pesic perdien 71-77 a falta de 2 minuts

El blaugrana Smits lluita per la captura d’un rebot amb Thompkins.

El blaugrana Smits lluita per la captura d’un rebot amb Thompkins.EFE

Amb 71-77 en el marcador, un parcial de 7-0 en els últims dos minuts i mig del tercer partit van donar la primera victòria (78-77) a la final de la Lliga Endesa al Barça Lassa (2-1), que va resistir a la versió més letal des del perímetre d’un Reial Madrid que va tenir un últim tir per sentenciar el títol. El conjunt de Svetislav Pesic va aconseguir allargar aquesta sèrie final de la Lliga Endesa a un quart partit que es disputarà demà divendres, de nou al Palau Blaugrana, a les 21.00 hores.

Liderat per Thomas Heurtel (21 punts) i Chris Singleton (12 punts i 6 rebots), l’equip blaugrana va pressionar en defensa al tram decisiu del partit, un resultat final que el madridista Trey Thompkins (18 punts) va tenir l’opció de canviar a l’últim segon amb una cistella que semblava senzilla després de capturar un rebot en atac.

Els locals confiaven en el factor Palau per guanyar seguretat després de perdre el segon xoc de la final a l’últim sospir. I aquesta vegada la victòria no es va escapar. Tanmateix, al davant es va trobar un rival que, malgrat l’avantatge, no es va relaxar.

Per segona ocasió consecutiva, el duel es va decidir en un final dramàtic. La primera la va guanyar el Madrid al seu estil, amb un triple brillant. La segona se la va emportar el Barça també al seu estil, amb diverses defenses agòniques.

“Ha estat un partit molt dur. I nosaltres hem jugat des del principi amb la intensitat que necessitàvem per aconseguir guanyar-lo”, va explicar al Canal #Vamos de Movistar encara a la pista el base blaugrana Thomas Heurtel.