SEGRE

FUTBOL SELECCIÓ

Luis Enrique dóna pas a Moreno

L’extècnic blaugrana deixa el càrrec de seleccionador per un greu problema familiar i és substituït pel seu segon || “És un dia agredolç, sempre havia somiat ser entrenador, però no així”

Robert Moreno, durant la presentació com a seleccionador.

Robert Moreno, durant la presentació com a seleccionador.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), va anunciar ahir que Luis Enrique abandona el càrrec de seleccionador a causa d’un greu problema familiar i que el succeeix en el càrrec el tècnic barceloní Robert Moreno, el seu ajudant a l’equip estatal. “Luis Enrique comunica que no continuarà com a seleccionador. He de donar-li les gràcies, és un tio que s’ha portat amb la Federació de manera 10. Hem estat units amb ell i ho seguim estant i sempre tindrà les portes obertes”, va dir Rubiales, acompanyat del director esportiu de l’RFEF, José Francisco Molina. Rubiales va manifestar que creuen en l’equip de Luis Enrique per tirar endavant el conjunt. “La decisió és la de confiar en Robert com a seleccionador. Tant Moli com jo creiem que és la millor opció per ocupar la banqueta”, va indicar el president de l’RFEF, que va anunciar que Robert Moreno “seguirà en els mateixos termes que havia firmat”, fins al 2020. El 26 de març Luis Enrique va causar baixa d’última hora abans del partit contra Malta, corresponent a la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2020, “per motius familiars de força major” i des d’aquell dia no ha tornat a fer cap aparició.

Moreno, que ha estat ajudant del tècnic asturià durant nou anys, ha estat exercint com a seleccionador provisional durant els últims mesos, càrrec que ja va portar a terme als partits amb illes Fèroe i Suècia. “No sé per on començar. Donar les gràcies al president i a Molina per la confiança que dipositen en nosaltres. És un dia agredolç, més agre que dolç, perquè sempre havia somiat ser primer entrenador, però no d’aquesta manera”, va afirmar Robert. El nou tècnic va confessar que sentia “molta tristesa” i que li era “difícil afrontar una cosa que en un altre moment seria molt bonic per les circumstàncies que es donen.

N’he tingut prou amb el fet que Luis Enrique hi està d’acord i que ens ha donat suport”, va afegir. Robert Moreno va negar no tenir experiència per al càrrec. “Sí que la tinc. Porto nou anys amb Luis Enrique en vestidors de màxim nivell, que entrena amb els millors del món i veient les decisions que prenia. Fa nou anys tenia una experiència acumulada en l’aspecte metodològic i em faltava el coneixement del vestidor i els jugadors, però Luis va intentar inculcar-m’ho”, va replicar. “L’oportunitat arriba per un camí que no agrada, però cal afrontar-la”, va afegir.

tracking