SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

El Pardinyes recupera la secció femenina 13 anys després

El club es va fundar el 1966 amb equips femenins, que deixen de competir

Imatge de l’equip sènior femení del CB Pardinyes que va jugar la temporada 1970-1971.

Imatge de l’equip sènior femení del CB Pardinyes que va jugar la temporada 1970-1971.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Bàsquet Pardinyes torna als seus orígens. Immers en la recerca de finançament per cobrir els 250.000 euros que necessita per poder assumir la LEB Plata que tan brillantment ha guanyat l’equip sènior masculí, el club s’amplia amb la recuperació la temporada vinent de la secció femenina, que va quedar inactiva el 2006.Es dóna la circumstància que l’entitat va nàixer precisament el 1966 amb un equip femení, concretament un d’infantil, que s’entrenava i jugava a la pista de ball que tenia Orvepard. A la temporada 1972-1973 va acabar l’activitat al club, que no la va reprendre fins a l’any 1979, llavors com una secció del club de futbol que, d’altra banda, ja tenia equips masculins, tant absoluts com de base. Al començament dels anys vuitanta, el Club Bàsquet Pardinyes es va independitzar i va mantenir les dos categories, si bé la femenina (un júnior) va deixar de competir definitivament la temporada 2005-2006 per falta de jugadores.

Ara, des de la junta directiva s’ha reprès una vella aspiració. “Ens van presentar un projecte per tornar a tenir secció femenina i no ho vam dubtar, perquè és tornar a les nostres arrels”, va afirmar el president de l’entitat, Jordi Mauri, que el tenia com un objectiu des que es va fer càrrec de la presidència. “Hem assolit els cinquanta-tres anys d’història i tot va començar amb una noia fent botar una pilota. El fet de poder recuperar la secció femenina era una espina que tenia clavada des que vaig entrar. Sempre ho hem tingut al cap, però fins ara no hem tingut l’oportunitat de plasmar-ho”, va afegir.

L’equip, que militarà a la Tercera Catalana, l’última a nivell provincial, ja compta amb dotze jugadores confirmades, la majoria d’elles procedents del tercer equip del CB Lleida, que aquesta temporada s’ha proclamat campió d’aquesta tercera categoria, si bé no ha pogut assumir l’ascens a l’haver baixat l’equip de Primera Catalana. D’altres han passat per equips com el Torrefarrera i alguna torna a la competició després d’un període d’inactivitat. El club, que presentarà el projecte el pròxim 1 de juliol, afegeix aquesta nova secció a la de cadira de rodes que va crear la temporada passada.

tracking