SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Rosell podrà ser indemnitzat

A l’ampliar el Constitucional aquest dret a tots els presos preventius absolts || L’expresident del Barça va passar 22 mesos a la presó acusat de blanqueig de comissions de la Federació Brasilera

Leo Messi es desespera durant el partit de la selecció argentina contra Paraguai.

Leo Messi es desespera durant el partit de la selecció argentina contra Paraguai.ALEXANDRE BRUM/AM PRESS VIA ZUMA / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sandro Rosell, expresident del FC Barcelona, tindrà dret a una indemnització a l’ampliar el Constitucional aquest dret a tots els presos preventius absolts, anul·lant una part del precepte legal anterior. L’article 294.1 de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) establia que tenen dret a indemnització els que “després d’haver patit presó preventiva, siguin absolts per inexistència del fet imputat o per aquesta mateixa causa hagi estat dictada interlocutòria de sobreseïment lliure, sempre que se li hagin irrogat perjudicis”.

Tanmateix, el TC ha estimat la qüestió interna d’inconstitucionalitat plantejada pel ple i ha declarat nul·la la part referida a la “inexistència del fet imputat” i “per aquesta mateixa causa” per vulneració dels articles 14 i 24.2 de la Constitució. És a dir, abans s’exigia que es demostrés que no s’havia produït un delicte, amb la qual cosa quedaven exclosos els afectats en casos en què es donava per provada l’existència d’un delicte, però no la seua participació en aquest, com va passar amb l’expresident del Barça.

Rosell va estar vint-i-dos mesos en presó preventiva abans de ser absolt, el passat dia 24 d’abril, per l’Audiència Nacional. L’expresident blaugrana s’enfrontava a sis anys de presó acusat de blanquejar comissions de Ricardo Teixeira, expresident de la Confederació Brasilera de Futbol.

El jutge va aplicar el principi d’in dubio pro reo i van ser absolts uns altres cinc acusats de blanquejar vint milions d’euros pels drets audiovisuals de vint-i-quatre partits de la selecció brasilera de futbol i d’un contracte amb Nike.

tracking