SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Neymar, cent milions més Coutinho

Oferta del Barça al PSG per Neymar després que aquests clubs hagin iniciat les converses || Els blaugranes han exigit al futbolista que retiri la demanda pel bonus de la seua renovació

Neymar durant un partit amb el PSG.

Neymar durant un partit amb el PSG.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FC Barcelona i PSG han iniciat les converses per trobar la fórmula adequada per al retorn de Neymar. El club parisenc va demanar 300 milions pel brasiler, ja que no vol perdre-hi diners i la seua tàctica és demanar una xifra astronòmica i anar negociant a la baixa conscient que Neymar s’ha devaluat i vol deixar París. La resposta del Barça ha estat una oferta de 100 milions en traspàs i Coutinho, un futbolista que agrada al PSG i al nou secretari tècnic, Leonardo. El Barça també va posar sobre la taula un llistat de transferibles amb noms com els de Rakitic i Umtiti, per la qual cosa la xifra del traspàs podria variar.

El club blaugrana sap que perquè arribi Neymar necessita una sèrie de vendes de pesos pesants per reduir la massa salarial, que en aquests moments és molt elevada, per tal d’obtenir una sèrie de guanys per abonar la compra del brasiler i a més desfer-se dels jugadors que no compten de cara a la temporada vinent. En aquest sentit, el club es va plantejar a final de temporada que a la llista de transferibles s’incloguessin noms il·lustres com els de Rakitic, Umtiti i, especialment, el de Coutinho.

El Barça també hauria exigit a l’entorn del futbolista que es rebaixés la seua fitxa actual al PSG, la retirada del procés judicial en la qual reclama un total de 26 milions d’euros al club blaugrana pel seu bonus de renovació i que admeti públicament en els pròxims dies el desig de marxar de l’entitat parisenca per anar només al Barça. Segons va informar el canal UOL Esporte, el futbolista ja hauria acceptat tots els termes per poder jugar de nou la temporada vinent amb la samarreta del Barça i abandonar el París Saint-Germain.

porto alegre

La selecció de l’Uruguai va tirar d’orgull per empatar (2-2) amb Japó i rescatar un punt gràcies als gols de Luis Suárez, de penal, i de José María Giménez, en un duel en què sempre va remar a contracorrent a causa del doblet de Koji Miyoshi per als nipons. El 0-1 del Japó va arribar per una passada sensacional de Shibasaki, centrecampista del Getafe, que va veure Miyoshi lliure. La passada de 40 metres la va recollir l’extrem, que va resoldre amb sang freda davant de Muslera. Cavani pràcticament es va inventar un penal a favor en una jugada de picardia, una planxa de Ueda que l’àrbitre va assenyalar al revisar el monitor del VAR. Suárez va empatar. A la represa, el joc va esdevenir d’anada i tornada. Amb Japó llançat a l’atac, Miyoshi va aprofitar una desviació de Muslera en una centrada per l’1-2. Uruguai va recórrer a la pilota aturada i Giménez va marcar de cap el 2-2 amb temps per buscar el triomf. Amb la mateixa fórmula Suárez va estavellar en un xut al travesser, però va ser l’única ocasió clara.

tòquio

Fernando Torres, exjugador de l’Atlètic i Liverpool, entre d’altres, va anunciar ahir la seua retirada esportiva als 35 anys, una carrera marcada pel seu pas com a jugador blanc-i-roig i per ser peça clau de la selecció que va dominar el futbol del 2008 al 2012. “Hola a tots, estic fent aquest vídeo perquè hi ha una cosa molt important que he d’anunciar-vos. Després de divuit anys apassionants, ha arribat el moment de posar el punt final a la meua carrera”, va manifestar Torres en un vídeo a les xarxes socials. El de Fuenlabrada, que demà farà una roda de premsa a Tòquio per explicar els motius del seu adéu als terrenys de joc, era actualment a les files del Sagan Tosu japonès, on havia anat després d’anunciar el 2018 que posava fi, per segona vegada, a la seua etapa a l’Atlètic.

Torres és segurament el gran emblema modern del planter blanc-i-roig, al qual va arribar amb onze anys i en què s’ha convertit en símbol per a molts dels que actualment brillen al primer equip com Koke o Saúl. Sis anys després, debutava amb un Atlètic que estava en el seu primer any a l’infern de Segona, en un partit contra el Leganés, i una setmana després marcava el primer dels seus 109 gols amb el club del seu cor al Carlos Belmonte d’Albacete. A nivell internacional, Torres va formar part de la selecció que de l’Euro 2008, Mundial 2010 i Euro 2012.

tracking