SEGRE

PIRAGÜISME ESLÀLOM

Lleida brilla a Bratislava

Núria Vilarrubla, Miquel Travé i Laia Sorribes accedeixen a les semifinals de la segona Copa del Món || Chourraut també va passar el tall ‘in extremis’

Laia Sorribes, ahir durant una de les baixades al canal d’aigües braves de Bratislava.

Laia Sorribes, ahir durant una de les baixades al canal d’aigües braves de Bratislava.KIM JONES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres representants lleidatans que competeixen a la Copa del Món de Bratislava, segona cita del certamen, van superar ahir les eliminatòries i es van classificar per a les semifinals de les respectives disciplines. Núria Vilarrubla ho va fer per partida doble, en C1 i K1, amb la qual cosa va repetir el mateix resultat de fa una setmana a Londres, mentre que Miquel Travé i Laia Sorribes van arribar per primera vegada aquest any a la penúltima ronda i són una mica més a prop de certificar el bitllet per al Mundial de la Seu.

El primer a aconseguir el pas a semifinals va ser Travé en canoa. El vigent campió del món i d’Europa júnior de l’especialitat va completar una baixada perfecta, sense cap penalització, que li va atorgar el tercer millor registre, només superat per l’eslovac Alexander Slafkovsky, el millor ahir, i el polonès Kacper Sztuba. L’olímpic basc Ander Elosegui va haver d’anar a la repesca per classificar-se, on va firmar el millor temps. La següent a entrar en competició va ser Núria Vilarrubla, que també dobla a Bratislava. Primer va ser el torn del K1, on va aconseguir el pas de forma folgada al firmar l’onzè millor registre. La seua companya al Cadí, Mònica Dòria, que competeix per Andorra, va ser setena, i per la seua banda, Maialen Chourraut va aconseguir l’últim bitllet per a semifinals per tan sols set dècimes de diferència. Més complicat ho va tenir Vilarrubla en la seua especialitat favorita, la canoa, en què fa menys d’un mes va aconseguir el subcampionat d’Europa a Pau. Ja va començar malament la baixada al tocar la primera porta del recorregut, que li va suposar 2 segons de penalització, però a continuació es va saltar la cinquena, que la va penalitzar amb 50 segons i la va deixar fora de la lluita pels vint primers llocs. A la repesca, tanmateix, Vilarrubla es va refer i va aconseguir el bitllet amb el segon millor registre, per la qual cosa avui lluitarà per la primera de les dos medalles a què opta. En aquesta mateixa disciplina, la basca Klara Olazabal també va passar el tall a la repesca, i al seu torn Laura Pellicer, del Club Cadí però competint per Andorra, va quedar eliminada a la segona mànega. En K1 homes, on no hi havia lleidatans, els tres palistes de la selecció, els bascos Samuel Hernanz i Joan Crespo i el segovià David Llorente, van aconseguir la classificació, si bé els dos últims ho van fer a la repesca.

tracking