SEGRE

FÓRMULA 1 GRAN PREMI DE FRANÇA

Hamilton allarga el domini

Sisena victòria de la temporada del britànic, en vuit carreres, amb un nou doblet de Mercedes al quedar segon Valtteri Bottas || Carlos Sainz va acabar a la sisena posició i és setè a la general

Hamilton celebra la victòria ahir a França, en un Mundial en què no té rival.

Hamilton celebra la victòria ahir a França, en un Mundial en què no té rival.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir ahir la victòria al Gran Premi de França, vuitena cita del Mundial de Fórmula 1, a l’imposar-se amb comoditat davant del finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) i del monegasc Charles Leclerc (Ferrari), i Carlos Sainz (McLaren) va finalitzar en una excel·lent sisena posició.

D’aquesta manera, el pentacampió del món aconsegueix el sisè triomf del curs –les altres dos victòries són del seu company Bottas–, en el sisè doblet de les fletxes platejades. Tot això en una jornada en la qual l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari), cinquè i que es va emportar el punt de la volta ràpida, va interrompre una ratxa de dos curses consecutives pujant al podi –va ser segon a Mònaco i el Canadà–.

Als dos calaixos restants van acompanyar Hamilton el seu company d’equip, Bottas, sisè a la prova de Mont-real, i Leclerc, que aquesta vegada va ser el millor pilot del Cavallino Rampante. A les portes del podi es va quedar l’holandès Max Verstappen (Red Bull).

En una magnífica sortida al Circuit Paul Ricard de Le Castellet, Sainz va guanyar la partida al seu company d’equip, el britànic Lando Norris, per pujar una posició i començar la persecució de Verstappen, quart. Amb el pas de les voltes, l’holandès va anar millorant el ritme i va liquidar la possibilitat de sorpresa del madrileny.

D’altra banda, al davant les coses no variaven. Els Mercedes de Hamilton, encadenant voltes ràpides, i Bottas es mantenien al capdavant, mentre el monegasc Charles Leclerc (Ferrari) completava l’última de les posicions de podi amb una bona renda sobre Verstappen. Al darrere, començant des de la setena posició, l’alemany Sebastian Vettel anava remuntant places fins al cinquè lloc. Activat el Pla A per a Leclerc, des del garatge de la Scuderia advertien Vettel que havia d’intentar mantenir-se al màxim possible en pista amb el compost mitjà; superat l’equador de la cita, el germànic va passar per boxs per canviar pneumàtics.

Just abans, per vestir el dur, entraven les dos fletxes platejades, que a aquelles altures ja tenien gairebé garantit el podi. Tanmateix, el pentacampió del món va començar a obrir espai sobre Bottas, que va haver de recórrer al seu repertori de voltes ràpides per impedir que se li atansés Leclerc. Només un virtual safety car per l’aparició d’un piló al mig de la pista, a tres voltes del final, va sobresortir en un final de carrera tranquil i sense sorpreses al davant. Van completar el top-10 l’australià Daniel Ricciardo (Renault), el finlandès Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), l’alemany Nico Hulkenberg (Renault) i Norris.

Hamilton, després de només vuit curses i amb el seu triomf 79 al Gran Circ, domina la classificació del Mundial de Pilots amb 36 punts d’avantatge sobre Bottas i 76 sobre Vettel.

Hamilton celebra la victòria ahir a França, en un Mundial en què no té rival.

Hamilton celebra la victòria ahir a França, en un Mundial en què no té rival.EFE

tracking