SEGRE

PIRAGÜISME ESLÀLOM

Plata per al Cadí

La seua palista Mònica Dòria, que competeix amb Andorra, va ser segona en C1 a la Copa del Món de Bratislava || Vilarrubla es va quedar fora de la final

Mònica Dòria mostra feliç la plata conquerida ahir a Bratislava.

Mònica Dòria mostra feliç la plata conquerida ahir a Bratislava.FEDERACIÓN ANDORRANA DE CANOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Copa del Món d’eslàlom de Bratislava, la segona cita del certamen 2019, va abaixar ahir el teló amb una medalla de la palista del Cadí Canoe Kayak Mònica Dòria en canoa. Resident a Arfa, a l’Alt Urgell, però competint des de fa anys amb la Federació d’Andorra, va donar la sorpresa al penjar-se la medalla de plata a la prova de C1, en què una de les favorites, la lleidatana Núria Vilarrubla, no va poder ficar-se en la lluita pels llocs d’honor.

La semifinal va ser bastant accidentada, ja que van penalitzar totes les palistes excepte dos, i amb temps molt allunyats dels que es van marcar a les eliminatòries de divendres. La urgellenca, que fa un mes es proclamava subcampiona d’Europa de l’especialitat a Pau, es quedava a les portes de la final, després d’acabar catorzena i amb 4 segons de penalització. Tampoc es va classificar la basca Klara Olazabal, que va ser dinovena. Mònica Dòria, que el 2017 es va proclamar campiona d’Europa júnior de canoa, passava el tall in extremis, ja que només la van separar cinc dècimes de l’australiana Jessica Fox, onzena. La tetracampiona mundial de la disciplina se n’anava d’aquesta manera de Bratislava en blanc, ja que en K1 també va estar lluny del podi. A la final, a l’andorrana li va tocar sortir la primera i va completar un descens molt més ràpid que a la semifinal, en què va marcar un registre de 112.32 segons, sis dels quals per tres penalitzacions. La francesa Claire Jacquet, que va baixar la tercera, va ser l’única que va aconseguir rebaixar el crono de la palista del Cadí, que es va haver de conformar amb una plata que va tenir gust d’or. El podi el va completar la brasilera Ana Satila.

Espanya va tancar la prova sense medalles i amb només un lloc de finalista, el de Maialen Chourraut

A la categoria K1 homes, que no comptava amb representació lleidatana, la selecció espanyola tampoc va poder incloure cap palista a la gran final. El basc Joan Crespo va ser el millor al quedar en vint-i-tresena posició, i per la seua banda el segovià David Llorente no va poder repetir final com fa una setmana a Londres i va acabar el trenta-unè. La victòria en aquesta disciplina, que tancava la segona Copa del Món de l’any, va ser per a l’eslovac Andrej Malek, seguit del polonès Michal Pasiut, que va ser plata, i del francès Boris Neveu, que va completar el podi.

tracking