SEGRE

FUTBOL MUNDIAL FEMENÍ

EUA acaba amb el somni

Dos penals rigorosos eliminen a vuitens del Mundial la selecció, que va tutejar un rival superior || Hermoso va marcar el primer gol del torneig a les nord-americanes, que s’enfrontaran a França

Jorge Vilda abraça la davantera Jenni Hermoso després de l’eliminació davant d’Estats Units.

Jorge Vilda abraça la davantera Jenni Hermoso després de l’eliminació davant d’Estats Units.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció femenina de futbol va posar ahir fi a la seua segona aventura mundialista al caure per 1-2 a vuitens davant de la favorita, Estats Units, en un partit ajustat i decantat a favor de les nord-americanes amb dos penals.

Espanya va patir en l’inici. Les nord-americanes es van assemblar poc a les de l’amistós del gener a Alacant i van imposar el seu físic i la seua qualitat per aclaparar contínuament les de Jorge Vilda, desarborades i a les quals es va presentar el pitjor panorama possible. León va mesurar malament en una internada de Heath i la col·legiada del partit va decretar el penal amb què Rapinoe va avançar les seues (0-1). El matx es posava costa amunt per a les espanyoles quan l’actual campiona va cometre un error inesperat en la sortida de pilota. Lucía García va pressionar amb encert i el seu robatori li va arribar a Hermoso, que va col·locar la pilota amb suavitat a l’escaire (1-1). El gol va avivar encara més les nord-americanes, que sota la batuta de Lavelle i la velocitat per l’esquerra de Rapinoe van desbordar el combinat estatal. Espanya, malgrat el trivot, no tenia la pilota, però va saber aguantar aquesta forta sortida que es va cobrar com a víctima Losada, que va haver de deixar el camp per un cop a l’ull. La selecció va aconseguir assentar-se en l’últim quart d’hora i va amenaçar gràcies a l’empenta de Lucía García pel costat dret.

A la represa

, Estats Units va continuar sent la dominadora, però Sandra Paños no va patir tant. El físic es començava a notar en els dos bàndols, sobretot en l’espanyol, a qui costava defensar-se amb la pilota i que semblava acusar més el desgast i la calor. El combinat estatal necessitava possessions llargues i una va acabar amb una aparició de Patri Guijarro per posar una pilota que es va passejar per davant de Naeher. La defensa havia aconseguit controlar la línia ofensiva nord-americana. Llavors, una altra acció a l’àrea va acabar amb un discutit penal que va permetre a Rapinoe posar de nou al davant les seues. Quedaven 20 minuts per tornar a replicar a aquest cop. Estats Units va apel·lar a l’experiència i la fortalesa per guardar el seu preuat botí i classificar-se per a quarts de final, encara que ja sap que a Espanya li falta menys per arribar a cotes majors.

“Segur que elles recordaran aquest partit durant molt temps, mai han sentit el que han sentit avui i això fa que m’enorgulleixi”, va afegir. “Penso que hem fet un salt qualitatiu molt important i que no hem tingut premi, però també sabem créixer des de la derrota i auguro molt bon futur”, va manifestar el tècnic de la selecció després de la derrota davant la potent Estats Units.

Jorge Vilda abraça la davantera Jenni Hermoso després de l’eliminació davant d’Estats Units.

Jorge Vilda abraça la davantera Jenni Hermoso després de l’eliminació davant d’Estats Units.EFE

tracking