SEGRE

PIRAGÜISME ESPRINT

Craviotto, a la final del K4 500 en els Jocs Europeus

L’embarcació estatal va ser segona de la seua eliminatòria i quarta per temps

Saúl Craviotto, al capdavant del K4 500 metres estatal, durant l’eliminatòria dels Jocs Europeus.

Saúl Craviotto, al capdavant del K4 500 metres estatal, durant l’eliminatòria dels Jocs Europeus.COE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Saúl Craviotto va accedir ahir a la final del K4 500 metres dels Jocs Europeus de Minsk després que l’embarcació estatal de la qual forma part el palista lleidatà al costat de Cristian Toro, Marcus Walz i Rodrigo Germade fos segona en la seua sèrie eliminatòria i quarta per temps.

El K4 espanyol, amb un temps d’1:19.118, va acabar darrere de l’amfitriona Bielorússia (1:18.496), amb Rússia en la tercera posició (1:19.756). Aquestes tres embarcacions van passar directament a la final, que es disputa demà a les 9.20, mentre que els bots de Portugal, Romania i Itàlia van haver d’anar a la repesca de semifinals. L’equip estatal va tenir una actuació regular, sempre darrere dels bielorussos, que van passar els 250 metres amb un avantatge de 0.187 segons respecte a Espanya.

Finalment, el marge va anar augmentant fins als 0.622 segons dels 500 metres. En l’altra eliminatòria es va imposar l’embarcació d’Alemanya, amb un temps d’1:18.869 i davant de Eslovàquia (1:19.049). La tercera classificada i amb pas assegurat a la final va ser Hongria, amb un crono d’1:19.304, mentre que França i Polònia van anar a la repesca de semifinals. S’hi van posar en joc les tres últimes places per a la final de demà, que van ser per a Portugal, França i Itàlia. D’aquesta forma, el K4 estatal partirà demà des del tercer carril, a l’esquerra d’Alemanya.

Per a l’equip estatal, la competició en els Jocs Europeus és una nova prova de cara al Mundial de piragüisme esprint, del 21 al 25 d’agost a Hongria. A Szeged es determinaran les deu embarcacions que participaran en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, ja que el K4 500 metres és l’única especialitat olímpica que no comptarà amb una repesca al llarg dels mesos anteriors als Jocs. La resta d’embarcacions tindran una nova oportunitat en la sèrie classificatòria d’Europa, que tindrà lloc a la República Txeca, i a la Copa del Món d’Alemanya, totes dos al maig.

Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), es va desplaçar ahir fins a Minsk, on va poder felicitar en persona Craviotto i els seus companys per la seua classificació per a la final i desitjar-los sort en la carrera olímpica.

tracking