SEGRE

OLIMPISME PIRINEUS-BARCELONA 2030

Figueras creu que Madrid no restarà a Pirineus-Barcelona

Dóna suport al somni olímpic, però adverteix que “aquí fa 3 anys que treballem”

Gerard Figueras posa al costat d’un mural de Barcelona.

Gerard Figueras posa al costat d’un mural de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat, va assegurar en una entrevista amb Efe que és “una cosa acceptada i coneguda que l’Olimpisme té un deute amb Madrid”, respecte a la possibilitat que la capital espanyola ressusciti el seu somni olímpic després de quatre intents fallits. “No té cap sentit que Madrid no hagi estat seu olímpica encara. Com a gran capital europea és de les poques que no ha acollit mai uns Jocs”, va insistir. De totes maneres, Figueras va assegurar que des d’alguns sectors es vol contraposar la intenció del nou alcalde com un atac a la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs d’Hivern del 2030, però va indicar que segons la seua opinió no es produeix cap tipus de confrontació.

“Al revés, jo crec que tot suma, que és bo que Espanya continuï apostant en general per acollir grans esdeveniments esportius internacionals”, va assegurar.

Però a partir d’aquesta anàlisi, Figueras considera que “cal tocar amb els peus a terra” per la qual cosa resulta evident que “seria molt difícil” que Espanya aconseguís organitzar uns Jocs d’estiu i hivern amb només dos anys de diferència. “Demano racionalitat, ordenar una mica les idees, veure les possibilitats reals que té cada un i a partir d’aquí, elaborar un calendari coherent”, va afegir.

Figueras va recordar que Pirineus-Barcelona fa tres anys que treballa.

“Entenc que tenim un cert dret a reivindicar que aquí hi ha un projecte que camina, que camina bé i que s’hauria de respectar i que, si en tot cas, posem un projecte de Jocs d’estiu de Madrid al costat, vegem la manera que els dos projectes es retroalimentin i no competeixin”, va assegurar.

La candidatura per al 2030 es presentarà la tardor vinent Gerard Figueras, que ahir va presentar les últimes novetats de Pirineus-Barcelona al Círculo Ecuestre, va confirmar que la tardor vinent es presentarà el projecte de la candidatura amb el 2030 a l’horitzó.

tracking