SEGRE

PIRAGÜISME ESTIL LLIURE

Sort, a punt per al Mundial

Uns 250 palistes de vint-i-cinc països i quatre continents competiran a l’acabat d’estrenar estadi de regates fins al 6 de juliol || Avui obrirà la prova l’squirt i tindrà lloc la cerimònia inaugural

Sort, a punt per al Mundial

Sort, a punt per al MundialINFORPLANET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La capital del Pallars Sobirà donarà avui el tret de sortida al Campionat del Món de freestyle o estil lliure de piragüisme, en què es donaran cita aproximadament 250 palistes de vint-i-cinc països i quatre continents fins al proper dia 6 de juliol.

L’objecte de la competició d’estil lliure és fer el màxim nombre d’acrobàcies o figures en una ona o rull d’un riu en mànegues de quaranta-cinc segons i començarà aquest mateix matí amb l’especialitat de squirt, que són caiacs de molt poc volum. La primera jornada finalitzarà amb la cerimònia d’inauguració, però no serà fins dilluns quan es reprenguin les proves després d’una pausa demà diumenge.

La instal·lació ha costat més de mig milió d’euros i la prova té un pressupost de 295.000

Aquest serà el segon Mundial d’estil lliure que Sort acollirà, després del que va organitzar el 2001, tot i que també en va allotjar un altre de descens el 2010. L’experiència en competicions d’alt nivell de la capital pallaresa està més que provada i per això ja ha fet la petició a la Federació Internacional per acollir l’any 2020 una Copa del Món. El nou estadi de freestyle, que s’ha fet amb criteris de sostenibilitat, està situat al tram baix del camp de regates de l’Aigüerola, just després del pont urbà de la població que travessa el riu en direcció a la Seu d’Urgell.

Aquesta nova instal·lació compta amb dos ones o rulls –que han estat molt elogiats aquests dies pels palistes internacionals– que funcionaran durant tot l’any gràcies a la infraestructura dissenyada per poder controlar els cabals de l’aigua en cas de nivells elevats en època de desglaç. L’adequació d’aquesta zona del riu fa que es renovi també l’entorn, tant des del punt de vista esportiu com ciutadà.

L’obra, que el mes de febrer va haver de fer front una denúncia ecologista per l’eclosió dels ous de la truita autòctona, que va provocar retards en la seua execució, ha tingut un cost final de 546.000 euros, si bé l’adequació de l’entorn, que també estava previst, s’ha hagut d’ajornar. Quant al Mundial, el pressupost ascendeix a 295.000 euros.

Lleida aportarà nou palistes a la selecció espanyola, vuit del Kayak Sort i un de l’AEPallars, la qual cosa representa més de la meitat dels seus integrants.

En categoria sènior hi haurà Kira Carreto, Jurdana Ergüin, Adrià Ovando, Ian Salvat i Oriol Colomé, i per la seua part en júniors, on estan dipositades les opcions més grans de medalles d’Espanya, competiran Unai Silva, Sílvia Gallego, Arboló Rafel i Ona Baró. Precisament, aquestes dos últimes palistes van aconseguir les medalles de plata i bronze a les dos Copes del Món que es van disputar l’any passat a Sort.

Sort, a punt per al Mundial

Sort, a punt per al MundialINFORPLANET

tracking