SEGRE

DEPORTES

Màrquez, més líder

Acaba segon a Assen, darrere de Maverick Viñales, i augmenta a 44 punts l’avantatge al capdavant del Mundial sobre Andrea Dovizioso, que va acabar quart || El ‘poleman’ Fabio Quartararo va completar el podi de la prova, amb Petrucci a la cinquena posició

Marc Màrquez somriu al podi del circuit d’Assen.

Marc Màrquez somriu al podi del circuit d’Assen.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gironí Maverick Viñales (Yamaha) es va retrobar amb la victòria, després de deu Grans Premis, a l’imposar-se en el d’Holanda de MotoGP, que es va disputar ahir al circuit d’Assen. Viñales va acabar davant de Marc Màrquez (Honda), amb qui va protagonitzar una bonica pugna durant unes quantes voltes, fins que el líder del Mundial va treure la calculadora i va decidir no arriscar, de manera que va donar per bona la segona plaça, amb el francès Fabio Quartararo (Yamaha), tercer. Màrquez va arribar a Assen amb 37 punts d’avantatge al campionat i va marxar ahir amb 44 punts a l’acabar Andrea Dovizioso (Ducati) al quart lloc, davant del seu company Danilo Petrucci.

Els dos pilots de Suzuki van sorprendre tot just apagar-se el semàfor de sortida, ja que Àlex Rins i Joan Mir es van situar a les primeres posicions, amb Quartararo darrere d’ells i Marc seguint la petja de Viñales, mentre que Dovizioso es col·locava sisè després d’haver sortit des d’un retardat onzè lloc. L’elecció dels pneumàtics podia jugar una carta determinant i en aquest aspecte hi va haver diverses coincidències, ja que Ducati i Yamaha van triar el compost dur a darrere, mentre que les Suzuki –que van elegir el dur davanter– i Màrquez van optar pel tou a darrere i l’intermedi davant. Poc va durar l’alegria de Rins, que si a la segona volta va fer el seu gir ràpid, abans d’acabar el tercer se n’havia anat a terra al revolt 9 i assumia el control del capdavant de la cursa, per primera vegada en la seua trajectòria, Joan Mir. Tot i que tampoc li va durar gaire aquesta privilegiada posició, ja que la tercera volta la va comandar Quartararo, seguit de Viñales i Màrquez, amb el pilot de Suzuki quart. Sengles voltes ràpides consecutives de Quartararo i Marc els van permetre obrir un petit forat sobre la resta de perseguidors a la volta cinc, en la qual Valentino Rossi (Yamaha) i Takaaki Nakagami (Honda), se’n van anar a terra al revolt 8 en un incident provocat per l’italià, que va investigar sense conseqüències direcció de cursa.

Rossi va caure per tercera vegada seguida i Quartararo va firmar el segon podi consecutiu

Quartararo va aguantar el tipus a Màrquez i Viñales, que es trobaven amb uns quants metres d’avantatge al capdavant de la cursa amb Dovizioso, Mir, Petrucci i Franco Morbidelli (Honda) una mica més endarrere. Viñales va cometre un error a la desena volta a l’entrar colat al revolt 1 i perdre gairebé un segon amb el duo que anava davant. Quan Màrquez es va adonar de la circumstància, va iniciar l’atac al començament de l’onzè gir per intentar escapar-se, però un error del lleidatà també va propiciar que tant Quartararo com Viñales es tornessin a enganxar a la baralla pel liderat. No va ser fins la volta 14 quan Viñales va decidir passar a l’acció i va superar Màrquez per iniciar l’atac al liderat que ostentava Quartararo i que va aconseguir al setzè gir. Màrquez, sabedor que era el moment en què Mack canviaria de ritme per escapar-se, va superar de manera immisericordiosa el francès per marxar darrere seu.

Una vegada més, Viñales es va equivocar al revolt 1 de la divuitena volta i se’n va haver d’anar llarg, moment que va aprofitar Màrquez per superar-lo, encara que el de Yamaha no va tardar gaire a tornar rere el rebuf de l’Honda i Fabio Quartararo, definitivament, va anar perdent terreny davant dels dos pilots oficials. Viñales va avançar de manera definitiva Marc a la volta 19. A poc a poc, va anar consolidant l’avantatge i va passar primer la línia de meta per pujar a dalt de tot del podi a la catedral del motociclisme.

Més enrere, Joan Mir donava bon compte dels dos pilots de Ducati per lluitar per la quarta plaça, el que seria el seu millor resultat com a debutant de MotoGP, però ni Dovizioso ni Petrucci no van abaixar veles i una colada del balear va permetre que fins i tot el superessin Franco Morbidelli i Cal Crutchlow per acabar vuitè. Pol Espargaró (KTM) va finalitzar a l’onzè lloc, just davant del seu germà Aleix (Aprilia) i amb Tito Rabat (Ducati) setzè.

La pròxima cita del Mundial serà el cap de setmana al circuit de Sachsenring, on es disputarà el GP d’Alemanya. Aquesta serà l’última prova abans de l’aturada estival. La competició es reprendrà el 4 d’agost al circuit de Brno, amb el GP de la República Txeca, i una setmana després tindrà lloc el GP d’Àustria al circuit de Spielberg.

Marc Màrquez somriu al podi del circuit d’Assen.

Marc Màrquez somriu al podi del circuit d’Assen.REPSOL MEDIA

tracking