SEGRE

FUTBOL EUROPEU SUB-21

Pentacampions

La selecció espanyola venç Alemanya a la final amb gols de Fabián Ruiz i Dani Olmo || Iguala Itàlia al capdamunt del palmarès, amb cinc títols

La selecció sub-21 celebra la consecució de l’Europeu sobre la gespa de l’estadi Friuli.

La selecció sub-21 celebra la consecució de l’Europeu sobre la gespa de l’estadi Friuli.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola de futbol es va proclamar ahir campiona d’Europa sub-21 per cinquena vegada en la seua història –igualant Itàlia en el liderat del palmarès, amb cinc títols–, gràcies a la victòria per 2-1 sobre Alemanya en un partit desequilibrat per la perícia de Fabián Ruiz i que també va servir com a revenja davant del rival que va exercir de botxí a la final del 2017.

Espanya va patir per guanyar, aguantant l’empenta alemanya l’última mitja hora de partit. Fabián Ruiz va demostrar la seua qualitat ja al minut 8, quan va aconseguir inaugurar el marcador (1-0). Va arribar després d’una galopada i un cop amb l’esquerra que va entrar tan ajustat al pal que Nübel no va poder ni tocar. Gràcies a aquest avantatge, els de Luis de la Fuente es van trobar un panorama ideal. Tenir la pilota i buscar verticalitat era l’objectiu. I així es va arribar al descans, sense haver-se vist més ocasions clares en cap bàndol, encara que amb la Mannschaft dominant cada vegada més. Fruit d’aquesta dinàmica, Espanya es va acular i Antonio Sivera va tenir feina. De la Fuente va moure la banqueta i va donar entrada a Carlos Soler. La presència del valencianista, ja sense Oyarzabal i deixant Dani Olmo com a únic punta, va tenir la recompensa amb el 2-0. En un contraatac, Fabián Ruiz va enganxar un altre xut i a Nübel, malgrat estar ben col·locat a l’àrea petita, se li va escapar la pilota. Atent al rebuig, Olmo –millor jugador de la final– va picar la pilota per sobre del germànic.

Alemanya va escurçar distàncies al 88 i va seguir empenyent, però no va poder evitar la derrota

Els alemanys van seguir rondant els dominis de Sivera, que va rebutjar un parell de xuts perillosos just abans d’encaixar el 2-1 en una acció de mala fortuna. Amiri va disparar des de lluny i la pilota va picar al cap de Vallejo, que va desviar-la al fons de la xarxa. La rèplica va ser a les botes de Soler, que va enviar un xut al travesser en l’afegit, on l’ímpetu de la Mannschaft va ser insuficient per evitar que Espanya s’emportés el trofeu que ja l’acredita com a pentacampiona de l’Europeu sub-21.

Fabián ha acabat el torneig amb dos gols, dos assistències i amb unes prestacions d’enorme maduresa i liderat, que van indicar el camí de la selecció cap al títol.

Fabián Ruiz, elegit millor jugador del torneig Fabián Ruiz va ser elegit com a millor jugador del torneig. El centrecampista del Nàpols i exjugador del Reial Betis va culminar un Europeu excel·lent amb un golàs que va avançar Espanya a la final.

tracking