CICLISME BTT

Títol europeu per a Ponts

Ramona Gabriel s’adjudica el triomf a la Pedals de Foc, que ja va conquerir el 2016, i que per tercer any era Campionat d’Europa || En homes es va imposar el barceloní Llibert Mill

La lleidatana Ramona Gabriel mostra la medalla d’or com a vencedora de la prova i campiona d’Europa al costat del guanyador masculí Llibert Mill.NORBERT HERRERA

La lleidatana Ramona Gabriel i el barceloní Llibert Mill es van adjudicar ahir la victòria, en categoria femenina i masculina respectivament, de la XIV Pedals de Foc Non Stop, per la qual cosa es van proclamar campions d’Europa de MTB Ultramarathon, ja que per tercer any consecutiu la prova dilucidava el títol europeu de l’especialitat. Va ser una edició amb rècord d’inscrits i marcada per la forta calor. La prova, de 213 km i 6.200 metres de desnivell positiu, va comptar amb la presència de mil participants de 17 nacionalitats, que van prendre la sortida a les 5.00 de la matinada en categoria competitiva i a les 5.10 en categoria cicloturista.

La cursa, que envolta el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, va tenir la pontsicana Ramona Gabriel com la gran protagonista en categoria femenina. Gabriel (Garmin Ixcor) es va emportar per fi el títol europeu, després d’haver fet podi les dos últimes edicions i guanyar la prova el 2016. Malgrat passar en quarta i tercera posició pels dos primers punts de control a gairebé 4 minuts del duo de capçalera format per l’anglesa Leaper i la campiona catalana de XCum Sílvia Roura, va ser camí de les Esglésies quan va atrapar Roura i les rampes de coll d’Oli, Gabriel ja es quedava en solitari al capdavant. Va parar el crono a la meta en 12 hores 17 minuts i 49 segons, la qual cosa implica un nou rècord femení de la prova. Segona va acabar Roura i en tercera posició la Master 40 María Teresa Barreira, després d’abandonar Leaper a Torre de Capdella.

La ciclista lleidatana va fixar un nou millor crono amb 12 h. 17’40” i es va batre la xifra de corredors amb mil

Llibert Mill, un dels especialistes catalans més destacats en ultramarató, va aconseguir per fi el títol que tant havia perseguit. Ho va fer guanyant una carrera que va acabar sent un duel a tres bandes entre el mateix Mill, Joseba Albizu (un altre especialista en aquesta distància i defensor del títol) i Daniel Carreño (campió d’Espanya d’aquesta distància). Aquests tres bikers van ser superiors a la resta i els únics capaços de baixar de les 10 hores. 9:50:04 és el crono que li va valer a Mill per imposar-se a la prova.