SEGRE

MOTOCICLISME MUNDIAL

Marc Màrquez firma la segona millor arrancada

No havia sumat tants punts des del 2014, quan va guanyar 10 carreres seguides

Marc Màrquez celebra el segon lloc a la cursa de MotoGP del Gran Premi d’Holanda.

Marc Màrquez celebra el segon lloc a la cursa de MotoGP del Gran Premi d’Holanda.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez ha firmat la segona millor arrancada al Mundial de MotoGP des del 2014, quan va guanyar les deu primeres proves, i va directe cap al sisè títol a la categoria reina, el quart consecutiu. El lleidatà suma 160 punts, després d’acumular quatre victòries (Argentina, Espanya, França i Catalunya) i tres segons llocs (Qatar, Itàlia i Holanda), havent de retirar-se en només una carrera, a Austin. A més, treu 44 punts d’avantatge al segon classificat, l’italià Andrea Dovizioso, abans d’arribar a l’equador de la competició aquest cap de setmana.

L’any 2014, el pilot de Cervera va fer ple en les deu primeres proves del Mundial, amb 250 punts. Després d’Holanda en tenia 200, quaranta més que ara. La seua segona millor arrancada va ser l’any passat (quatre victòries i dos segons llocs), en què va acumular 140 punts. Màrquez va treure la calculadora a la segona part del Gran Premi d’Holanda de diumenge, just quan tot feia presagiar l’esperat duel amb Maverick Viñales (Yamaha).

Però aquesta batalla es va quedar en uns quants avançaments, fins que el pilot d’Honda es va adonar que el seu rival tenia la convicció de lluitar per la victòria i va recordar que era onzè a 100 punts. Després d’una sèrie de tres voltes en què les diferències entre els dos van rondar el mig segon, va arribar el moment en què clarament l’avantatge de Viñales va augmentar i Marc alentia el ritme per evitar errors. No era per a menys, ja que fins i tot des del mur, amb gestos més que evidents i explícits amb els dos braços d’Alberto Puig (director esportiu d’HRC), li demanaven calma. Viñales es va retrobar amb el triomf i Marc va augmentar l’avantatge en el Mundial.

Per la seua part, Àlex Màrquez no va poder sumar la quarta victòria consecutiva en Moto2 després que Baldassarri l’arrossegués en la caiguda quan el lleidatà anava líder a Assen. Malgrat el resultat, el pilot de Cervera segueix amb les opcions intactes de conquerir el títol, ja que es troba a només sis punts del suís Thomas Lüthi i amb dinou d’avantatge sobre Augusto Fernández, que es va trobar amb el premi de la victòria al GP d’Holanda.

tracking