SEGRE

HÍPICA COMPETICIÓ

Un lleidatà a l'Europeu

El jove de Mollerussa Marçal Piró, de 15 anys, representarà Espanya al campionat de menors d’Holanda || L’entrenador és Albert Hermoso, que serà el seleccionador espanyol en aquesta cita

Marçal Piró ha pujat el podi en dos internacionals, la qual cosa li ha valgut estar en la selecció espanyola júnior per a l’Europeu.

Marçal Piró ha pujat el podi en dos internacionals, la qual cosa li ha valgut estar en la selecció espanyola júnior per a l’Europeu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marçal Piró, la promesa més rellevant actualment de l’hípica lleidatana, debutarà la setmana que ve al Campionat d’Europa de menors, en la modalitat de concurs complet, que es disputarà a la localitat holandesa de Maarsbergen de l’11 al 14 de juliol. Ho farà enrolat a la selecció espanyola júnior que dirigirà en aquesta cita el també lleidatà Albert Hermoso, que des de fa set anys guia els passos d’aquest jove genet de Mollerussa.

Amb tan sols 15 anys, Piró ha competit de tu a tu aquesta temporada amb primeres figures de l’hípica espanyola, com el mateix olímpic lleidatà, que li dobla l’edat. Tot i així, ha aconseguit bons resultats, la qual cosa l’ha portat a ser convocat per representar Espanya a l’Europeu júnior, la seua màxima fita. “Estar en aquest campionat era el meu somni i ho he aconseguit”, reconeix Piró.

“El podi és una cosa molt bonica, però en la meua primera experiència no hi penso, només a disfrutar”

Fa un mes va aconseguir la tercera plaça en un concurs internacional a Madrid, on va quedar al darrere d’Hermoso, que va ser el guanyador, i Carlos Díaz, els dos campions d’Espanya en diverses ocasions de concurs complet, i fa quinze dies va ser subcampió en un altre internacional a Tomelloso, on només va ser superat pel francès Benoit Parent, que també supera la trentena. “Tinc molta confiança en Marçal perquè té un talent natural per a l’hípica i, sobretot, una gran capacitat mental per gestionar la pressió”, apunta Hermoso, que tutela els seus passos des de fa uns set anys. “Està portant una progressió molt bona, encara que li queda molt camí per recórrer”, afegeix l’olímpic a Rio de Janeiro 2016.

Piró té clares les prioritats en el que serà el seu primer gran campionat. “És la primera vegada que competiré en un esdeveniment com aquest i el meu objectiu és disfrutar, agafar experiència i donar el màxim, tant jo com el cavall [Kira HDB], sense pensar en els resultats”, assenyala el jove genet de Mollerussa, que no amaga que “entrar entre els deu primers seria un grandíssim resultat. El podi és una cosa molt bonica, però en la meua primera experiència no hi penso, només penso a disfrutar i competir bé, perquè si continuo progressant, els resultats acabaran arribant”.

Piró, que al llarg de la temporada ha competit tant en el concurs complet (doma, salts i cros) com en la modalitat de salt, no es marca cap altre objectiu que no sigui el de “progressar”, encara que reconeix que competir en uns Jocs Olímpics, com ha fet el seu entrenador, “és el somni de tot esportista, però personalment ho veig tan lluny que ni hi penso”, apunta. Pel que fa a la relació amb Hermoso, reconeix que “és més que el meu entrenador. Hi ha molt bona compenetració. Amb només una mirada o un gest ja sé el que he de fer sense necessitat que m’ho digui. Seria un honor arribar on ha arribat, però no sé si ho aconseguiré”, sentencia.

Hermoso veu “complicat” ser als Jocs Olímpics de Tòquio

Albert Hermoso, que el 2016 va complir el seu somni de ser olímpic als Jocs de Rio de Janeiro, veu molt complicat repetir la participació l’any que ve a Tòquio, tant a nivell individual com per equips amb Espanya. “És molt difícil perquè ens juguem les places en aquest pròxim Europeu, al qual no sé si aniré perquè he venut el cavall amb què competia i els altres són encara molt joves”, explica. El genet d’Os de Balaguer, que a l’Europeu d’Holanda exercirà com a seleccionador espanyol (el 2013 ja va fer aquesta mateixa funció), s’ha responsabilitzat aquesta temporada de l’entrenament dels millors genets júniors espanyols en la modalitat de cros.

Marçal Piró ha pujat el podi en dos internacionals, la qual cosa li ha valgut estar en la selecció espanyola júnior per a l’Europeu.

Marçal Piró ha pujat el podi en dos internacionals, la qual cosa li ha valgut estar en la selecció espanyola júnior per a l’Europeu.SEGRE

tracking