SEGRE

BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Jugar a Europa costa al Cadí la Seu 85.000 €

El Cadí la Seu ja té el suport per debutar la temporada vinent a l’Eurocup, en què ja s’ha inscrit || El club augmentarà el pressupost per al primer equip, que s’acostarà als 390.000 euros

Pere Porta anunciava oficialment ahir la inscripció de l’equip a l’Eurocup.

Pere Porta anunciava oficialment ahir la inscripció de l’equip a l’Eurocup.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu ja ha formalitzat la inscripció a la pròxima edició de l’Eurocup Women de bàsquet, una competició europea que disputarà per primera vegada en els gairebé vint anys d’història del club. L’equip, sota la tutela de Bernat Canut, va aconseguir aquesta gesta després d’una temporada de somni, i el club, el Sedis, ha obrat el miracle d’aconseguir prou suports econòmics com per cobrir el pressupost que necessitarà per a la seua primera aventura europea, que serà al voltant dels 85.000 euros, als quals caldrà sumar els 390.000 euros, que preveu la temporada que ve com a pressupost del primer equip, lleugerament superior a l’anterior.

El Cadí i l’ajuntament de la Seu, que incrementarà substancialment la seua subvenció, van fer ahir oficial la inscripció de l’equip en la competició en un acte en què el president de l’entitat, Pere Porta, va destacar el suport amb què han comptat d’empreses i institucions, “que ens ha permès assolir aquest repte”, va afirmar, i va enaltir la confiança de la massa social i el treball de directius i entrenadors.

L’equip del Cadí tindrà 475.000 € de pressupost, el més elevat de les gairebé 20 temporades a l’elit

“Són moltes les persones que han treballat per arribar fins aquí, expresidents, membres de junta, col·laboradors, a tots ells moltes gràcies pel vostre esforç. Serà una temporada apassionant, molt dura esportivament, però l’any que es compleixen els cinquanta anys del club serà un bon regal esportiu”, va afegir.

El director esportiu del club, Pep Ribes, responsable de la confecció de la plantilla juntament amb Bernat Canut, va reconèixer que “per al Cadí la Seu, participar en l’Eurocup Women és un premi, un repte i un orgull. Un premi a l’excel·lent temporada que han realitzat, ja que l’han finalitzat en tercer lloc a la classificació i han assolit els millors resultats de la nostra història a la Lliga Femenina. Un repte, perquè competir a l’Eurocup són paraules majors, ja que suposa compaginar la doble competició durant la setmana, un factor que ha estat clau a l’hora de confeccionar la plantilla, de la qual estem molt satisfets de com ha quedat i que creiem que farà un bon paper. I, finalment, és un orgull perquè portar el nom de la ciutat i de la comarca per mèrits propis en l’àmbit europeu és un motiu per estar orgullosos”.

La capitana es jugarà la titularitat amb la sueca Elin Gustavsson, que arriba procedent de l’Uni Ferrol, mentre que al lloc de center, l’equip ja té la nord-americana Tinara Moore, la temporada passada al València. Laura Peña, del Sant Adrià, completa la direcció amb Yurena Díaz; la sèrbia Jovana Nogic reforçarà la posició d’aler, on hi haurà Irati Etxarri i Anna Palma, de la base, mentre que la nord-americana Sydney Wiese, de Los Angeles Sparks de la WNBA, farà parella amb Ariadna Pujol a l’escorta.

Falta una pivot per tancar una plantilla amb sis incorporacions

Quan queda poc més d’un mes per a l’inici de la pretemporada, la direcció tècnica del Cadí té pràcticament els deures fets, ja que només li falta un jugadora interior per tancar definitivament la plantilla, que per a la temporada que ve comptarà amb sis incorporacions. Aquesta última peça ha de complementar un joc interior molt renovat, del qual només segueix Georgina Bahí.

tracking