SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

L'Audiència Nacional avala l'absolució de Sandro Rosell

Ratifica la sentència que el va declarar innocent de blanqueig de comissions

Sandro Rosell en una imatge d’arxiu.

Sandro Rosell en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional va confirmar ahir l’absolució de l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell de l’acusació de blanquejar comissions il·legals de l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol Ricardo Teixeira, per la qual va estar vint-i-dos mesos en presó preventiva. La Sala adopta aquesta decisió al rebutjar el recurs de la Fiscalia, que demanava per a Rosell sis anys de presó. La secció primera penal va absoldre el 24 d’abril Rosell a l’aplicar-li el principi de in dubio pro reo, en cas de dubte es resol a favor del reu, davant dels dubtes que es van plantejar al tribunal sobre la comissió del delicte de blanqueig.

A la resolució, la sala d’apel·lació precisa que no pot entrar a considerar les proves, al no poder observar-les de forma directa i immediata, per la qual cosa s’ha de limitar a analitzar-ne la racionalitat i si hi ha o no prou motivació a la sentència.

La Fiscalia va recórrer l’absolució de l’expresident del Barcelona a l’entendre que existia “un error a la valoració de la prova”, i sol·licitava per això “l’anul·lació de la resolució absolutòria per insuficiència de motivació” i la celebració d’un nou judici amb “una composició diferent” del tribunal.

Davant dels arguments del fiscal, aquesta sala considera que la sentència recorreguda va establir un raonament coherent, que integrava tots els elements de prova dels quals disposava i construïa un relat de fets en el qual atorga més versemblança a certes proves i indicis que el van inclinar per la versió exculpatòria.

En relació amb la indeguda aplicació del blanqueig de capitals i del principi de doble incriminació que va plantejar la Fiscalia, la Sala coincideix amb el tribunal enjuiciador en la impossibilitat d’assumir una tesi condemnatòria pel delicte de blanqueig, que es va considerar que no estava acreditat.

belo horizonte

Brasil ja és a la final de la Copa Amèrica. Els amfitrions, amb gols de Gabriel Jesús i Roberto Firmino, van sentenciar una Argentina superior en algunes fases del partit, i diumenge lluitaran per la novena corona al Maracaná de Rio de Janeiro. El rival havia de sortir del partit entre Xile i Perú, que estava previst jugar-se aquesta passada matinada.

Messi va tornar a quedar-se sense un gran títol amb la seua selecció i va carregar contra l’arbitratge de l’equatorià Roddy Zambrano. Va dir que Brasil “controla molt a la Conmebol” i va explicar les discussions amb el col·legiat: “Bronca amb l’àrbitre perquè durant tot el partit els ha afavorit a ells, en totes les jugades, i això et va trasbalsant, et va traient del partit, la jugada dels penals al Kun [Agüero] a Otamendi...”, va comentar el crac argentí a la zona mixta de l’estadi Mineirao.

“S’han cansat de xiular bestieses en aquesta Copa, penals pelotudos i avui ni tan sols han anat al VAR en una jugada claríssima, però bé, és el que hi ha. Brasil era local, ara com ara ells controlen molt a la Conmebol i es fa complicat”, va sentenciar.

L’Argentina va ser superior en moltes fases del partit, però va perdre per 2-0 per culpa de dos urpades de Gabriel Jesús i Roberto Firmino, que van donar a Brasil el pas a la final.

“Hem generat molt més que ells. Ells s’han trobat amb un gol en una jugada aïllada i el segon en una contra”, va afegir Messi. Els que sí que tenen l’opció d’aixecar el títol són els també blaugranes Coutinho i Arthur. Tots dos van ser titulars a la semifinal i van jugar el partit complet.

El vicepresident esportiu, Jordi Mestre, presenta la dimissió Jordi Mestre, vicepresident esportiu del Barça, va dimitir ahir del càrrec, segons diferents informacions periodístiques, per “discrepàncies” amb l’àrea esportiva de la junta esportiva. Segons va informar Mundo Deportivo, Mestre, directiu del Barça des del 2010 i que va succeir l’actual president, Josep Maria Bartomeu, quan aquest va succeir la presidència Sandro Rosell el 2014, va comunicar aquesta decisió ahir a la tarda als companys de junta.

Sandro Rosell en una imatge d’arxiu.

Sandro Rosell en una imatge d’arxiu.EFE

tracking