SEGRE

NATACIÓ COMPETICIÓ

Paula Juste, cinquena en els 400 estils a l'Europeu

La lleidatana firma la millor marca personal i aconsegueix la mínima per al Mundial júnior || Alba Vázquez, de Huelva, guanya l’or

Paula Juste, durant la seua participació en la prova.

Paula Juste, durant la seua participació en la prova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nadadora lleidatana Paula Juste (CN Lleida) va vorejar ahir el podi a la final dels 400 metres estils, al Campionat d’Europa Júnior que se celebra a la ciutat russa de Kazan. Va firmar la millor marca personal, però n’hi va haver prou per aconseguir el podi i va acabar a la cinquena posició, en una final en la qual la medalla d’or va ser per a Alba Vázquez, de Huelva. Juste va fer un temps de 4:43.72, amb el qual va superar àmpliament la seua marca anterior, que se situava en 4:49.00. Aquest crono li permet obtenir la mínima per particiar en el Mundial júnior, que es disputa aquest mateix mes a Corea del Sud.

A la final dels 400 estils es van classificar dos nadadores de la selecció espanyola, Paula Juste i Alba Vázquez. L’andalusa va fer el millor temps, 4:40.64, que li va permetre pujar al calaix més alt del podi i penjar-se la medalla d’or. Va establir, a més, un nou rècord dels campionats, batent el que tenia des de fa deu anys la irlandesa Grainne Marfhy amb 4:40.88. El rècord mundial de la categoria el té des del 2015 la britànica Rosie Rudin amb 4:39.01.

L’hongaresa Viktor Mihalyvari Farkas (4:40.64) va ser plata i la britànica Katie Shanahan (4:43:36), bronze. Quarta, davant de Paula Juste, va ser la també britànica Freya Colbert (4:43.54). Paula hi tornarà a participar avui competint en la distància dels 400 lliures.

tracking