HOQUEI PATINS MUNDIAL SUB-19

Els lleidatans Sergi Duch, Jordi Pons i Aleix Marimon, campions del món!

Els lleidatans Sergi Duch, Jordi Pons i Aleix Marimon, que va marcar de penal, conquisten l’or || Espanya va derrotar Argentina després de remuntar un 2-0

Aleix Marimon, Marc Soler, Jordi Pons i Sergi Duch, amb les medalles i la copa de campions.

La selecció espanyola sub-19 d’hoquei, formada íntegrament per catalans i amb tres lleidatans a les seues files, Sergi Duch (Llista), Jordi Pons (Cadí) i Aleix Marimon (Igualada), a banda del tècnic llistat Marc Soler, va conquerir ahir la medalla d’or al Mundial de Barcelona, al remuntar un 2-0 a Argentina en una gran segona part (2-3).

Sergi Duch, que va sortir de titular, hauria pogut avançar Espanya als 4 minuts, però el seu tir va sortir desviat. No van tardar ni un minut els argentins a desfer la igualada, gràcies a l’encert de Bruno Alonso. El gol va deixar un pèl tocats els homes de Sergi Macià, que van veure com al quart d’hora encaixaven el segon de falta directa per la targeta blava sobre Pujadas. En ple desconcert espanyol, Pérez va salvar una doble rematada de Castro i Rivero que hauria pogut sentenciar la final. Espanya va reaccionar i Pujadas i Duch van vorejar el gol abans del descans.

Però tot va canviar a la tornada dels vestidors. Espanya va apujar la intensitat i va tancar per complet el rival. Després de sengles avisos de Dídac Alonso i Roc Pujadas, els dos jugadors del Manlleu van fabricar el 2-1 als sis minuts. Un llunyà tir de Dídac el va desviar Roc prou per sorprendre Bridge. Un minut després, el mateix Pujadas va forçar un penal que el lleidatà Aleix Marimon, sortint de la banqueta, va aprofitar per restablir la igualada. Començava un altre partit, malgrat que ara era Espanya la que portava la batuta, liderada pel golejador del Manlleu, que a onze minuts per al final va completar la remuntada amb una gran jugada individual (2-3). En el tram final, els espanyols van saber aguantar les envestides d’Argentina, que va jugar sense porter l’últim minut, per acabar conquerint la medalla d’or del Mundial. En la lluita pel bronze, Portugal, que va caure eliminada per Espanya, es va emportar la victòria davant d’Itàlia per un clar 4-1.