SEGRE

PIRAGÜISME FREESTYLE

Adéu a un gran Mundial

El gironí Quim Fontané es va penjar la medalla de plata en l’última jornada, en la qual es van coronar els Estats Units i el Japó || Sort ha sigut la capital del piragüisme durant una setmana

Quim Fontané, ahir durant l’actuació a les semifinals, que li va valer la millor puntuació, malgrat que a la final es va penjar la medalla de plata.

Quim Fontané, ahir durant l’actuació a les semifinals, que li va valer la millor puntuació, malgrat que a la final es va penjar la medalla de plata.VÍCTOR BIGAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Campionat del Món de Freestyle de Sort va abaixar ahir el teló, després d’una setmana en què aquesta localitat ha sigut la capital mundial del piragüisme. Un Mundial que ha merescut l’or i que es va tancar amb una medalla de plata per al gironí Quim Fontané, que va tornar a pujar al podi però no va aconseguir revalidar el títol obtingut fa dos anys a l’Argentina.

Les finals de K1 eren les protagonistes de l’última jornada. Fontané, que defensava el títol, després de ser el millor en la sessió de quarts, va tornar a firmar la millor actuació a les semifinals, en les quals va assolir una màxima puntuació de 1.250 punts. Amb ell es van classificar per a la final nocturna el nord-americà Dane Jackson –campió el 2013 i 2015, però plata fa dos anys–, els francesos Tom Dolle i Sébastien Devred i l’irlandès David McClure.

En dones, la millor en semifinals va ser la japonesa Hitomi Takaku, que van acompanyar la nord-americana Emily Jackson, la francesa Marlene Devillez, l’alemanya Anne Huebner i la polonesa Zofia Tula. La vigent campiona de K1, la britànica Claire O’Hara, va quedar fora de la final, al ser setena a les semifinals. Encara que Fontané partia amb la millor puntuació a la final, un error a la primera mànega el va relegar a la quarta posició (805,00 punts). El millor en la primera baixada va ser Dane Jackson, que se’n va anar fins als 1.406,67 punts, que ja van ser insuperables per a la resta de piragüistes a les dos mànegues següents. Jackson recuperava el títol que li va arrabassar Fontané a l’Argentina, tornant a dalt de tot del podi com als Campionats del Món de 2013 i 2015. Va ser, a més, una medalla d’or molt emotiva, atès que el seu pare, Eric Jackson, també va guanyar l’or a Sort al Mundial que va acollir el 2001. Quim Fontané va fer una gran segona mànega en la qual va sumar 1.260,00 punts, la qual cosa li va valer per assegurar-se la medalla de plata, mentre que el bronze va ser per al francès Sébastien Devred, gràcies als 1.211,67 punts que va aconseguir a la primera mànega. Dolle va ser quart i l’irlandès McClure, cinquè. A la final femenina la japonesa Hitomi Takaku –bronze fa dos anys– va fer valer el rol de favorita després d’haver guanyat les semifinals i es va penjar l’or amb una millor puntuació de 646,67 punts. La plata va ser per a Devillez, amb 570, i el bronze per a la polonesa Tula, amb 553,33.

Lluís Rabaneda, màxim responsable de

freestyle

de la Federació Internacional, va destacar que “organitzativament ha sigut un Mundial molt bo. L’ajuntament i Sort s’hi han bolcat” i va elogiar la remodelada zona del Parc de l’Aiguerola.

Quim Fontané, ahir durant l’actuació a les semifinals, que li va valer la millor puntuació, malgrat que a la final es va penjar la medalla de plata.

Quim Fontané, ahir durant l’actuació a les semifinals, que li va valer la millor puntuació, malgrat que a la final es va penjar la medalla de plata.VÍCTOR BIGAS

tracking