FUTBOL MUNDIAL FEMENÍ

Estats Units regna de nou

Les nord-americanes sumen davant d’Holanda el quart títol mundial en vuit edicions || Rapinoe, MVP, Pilota i Bota d’Or, i Lavelle van desembussar el partit amb dos gols després del descans

Les jugadores d’EUA celebren el títol mundial conquerit ahir a França davant d’Holanda.EFE

Estats Units va complir ahir els pronòstics i va conquerir el seu quart títol mundial de futbol femení en vuit edicions disputades (1991, 1999, 2015 i 2019). Les de Jill Ellis es van imposar per 2-0 a Holanda a la final disputada al Parc Olympique Lyonnais.

La campiona d’Europa jugava la seua primera final en la seua segona participació en un Mundial i amb prou feines va aconseguir inquietar una selecció nord-americana amb molt més ofici. Les nord-americanes, tanmateix, no van aconseguir obrir el marcador fins a l’última mitja hora de joc.

Les holandeses van resistir l’empenta inicial del seu rival, que durant tot el torneig havia marcat sempre en els primers 15 minuts. Gran part del mèrit d’això va ser de la portera Van Veenendaal, la millor de les seues. Holanda es va apropiar de la pilota en els primers minuts, però no aconseguia generar perill. A poc a poc, doncs, la favorita va anar inclinant la balança a favor, encara que tampoc les americanes no aconseguien desembussar el joc. El primer temps es va acabar d’aquesta forma sense gols i va servir als dos conjunts per prendre’s les mesures. Després de la pausa, un just penal de la blaugrana Van der Gragt, amb intervenció del VAR, va acabar amb la resistència de les oranje, que van encaixar l’1-0 per mitjà de la capitana nord-americana, Megan Rapinoe, designada després Pilota i Bota d’Or del torneig i MVP de la final. Poc després, Rose Lavelle feia pujar el 2-0 amb un espectacular xut des de la frontal que va acabar amb la resistència holandesa. Les oranje, enfonsades, ja no van poder fer sinó resistir el vendaval en els 20 minuts restants perquè les nord-americanes tornessin a aixecar un títol mundial i engrandissin la seua llegenda.