SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Etapa per a Viviani a l'esprint

L’italià s’estrena en la ronda francesa superant en un ajustat final a Kristoff, Ewan i Sagan || El francès Alaphilippe conserva el mallot groc

L’italià Elia Viviani, en el moment de guanyar l’etapa d’ahir, amb arribada a Nancy, que es va decidir a l’esprint.

L’italià Elia Viviani, en el moment de guanyar l’etapa d’ahir, amb arribada a Nancy, que es va decidir a l’esprint.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elia Viviani, campió olímpic d’òmnium, ja sap el que és guanyar en les tres grans després d’alçar ahir els braços a la meta de Nancy com a vencedor de la quarta etapa del Tour, una espina que tenia clavada l’italià del Deceuninck Quick Step i que va poder celebrar amb el seu company francès i mallot groc Julian Alaphilippe, que conserva el liderat que es va guanyar merescudament a l’etapa de dilluns.

Jornada marcada a foc pels velocistes i rematada per Viviani, de 30 anys, en una arribada a tot tren amb tots els velocistes serrant les dents en la recta de meta. Va superar el repte batent el noruec Kristoff, l’australià Caleb Ewan i l’eslovac Peter Sagan, tots en un temps de 5 h. 09.29 marcat en el trajecte entre Reims i Nancy.

El capdavant de la general no va tenir canvis i Bernal i Thomas es mantenen a 40 i 45 segons del líder

Viviani no va aixecar els braços al Giro, on va abandonar quan va arribar la muntanya. Però amb 5 etapes en la ronda italiana i 3 a la Vuelta li faltava la sensació de guanyar al Tour. Va ser la bogeria. Ho va celebrar gairebé més que la medalla d’or a Rio.

Dia tranquil per als homes de la general, que continuen esperant l’etapa de demà amb el primer final en alt a La Planches des Belles Filles. Alaphilippe va llançar Viviani i va acabar el seu primer dia de groc sense sobresalts.

A la general el segueix el belga Van Aert a 20 segons i l’holandès Steven Kruijswijk a 25. A la zona de favorits Egan Bernal és el líder en la lluita pel mallot groc, sisè, precedint el seu company Geraint Thomas. El primer espanyol, Enric Mas, és vuitè a 6 segons del colombià.

El Tour pren avui contacte amb la mitja muntanya, en una cinquena jornada entre Saint-Dié-des-Vosges i Colmar, de 175,5 quilòmetres.

tracking