SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El basc Eder, tercer fitxatge del Lleida Esportiu

El Lleida està a punt de tancar l’arribada del davanter procedent del Badajoz, amb el qual va marcar deu gols la passada Lliga || Complirà 32 anys dilluns, quan l’equip blau iniciï la pretemporada

Eder Díez llançant un penal la temporada passada a les files del CD Badajoz.

Eder Díez llançant un penal la temporada passada a les files del CD Badajoz.J.V. ARNELAS/HOY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El davanter basc Eder Díez Sánchez (Barakaldo, 15-7-1987), procedent del Badajoz, es convertirà en les pròximes hores, si no sorgeix cap contratemps, en el tercer reforç per al Lleida Esportiu de cara a la temporada vinent. Fins al moment, el club blau ja ha fet dos fitxatges, el migcampista Adrián León, procedent del Pontevedra, i el defensa central croat Matej Simic, de l’Amorebieta. Amb ells –a falta que es concreti la incorporació d’Eder Díez–, el Lleida ja té tretze fitxes de jugadors majors de 23 anys, tenint en compte que de la temporada passada, de moment, segueixen onze futbolistes que superen aquesta edat.

Eder Díez va ser el màxim golejador del Badajoz la campanya anterior amb deu gols, empatat amb el seu company a la davantera Francis Ferrón, i destacant sobretot en la segona volta. Malgrat això, no entrava en els plans del tècnic, l’exfutbolista francotunisià Mehdi Nafti. El mateix davanter biscaí va anunciar fa uns dies en el seu compte de Twitter que el Badajoz li havia comunicat que la direcció esportiva no tenia previst realitzar-li una oferta perquè continuï l’any que ve.

El sorteig del calendari podria conèixer-se demà o dilluns, quan iniciï l’equip la pretemporada

El Lleida ha estat atent i s’ha avançat a altres equips que també pretenien aquest davanter centre referència, del qual els informes parlen com a molt treballador, bon rematador i amb una gran mobilitat dins de l’àrea. Va ser el compte de Twitter @SegundaBFutbol el que va avançar la notícia i, segons va poder saber SEGRE, el fitxatge només estava pendent de la resolució d’alguns serrells abans d’estampar la firma en l’acord privat previ que totes dos parts ja tenien.

Eder, que va arribar al Badajoz l’estiu passat procedent del Pontevedra, compta amb una gran experiència. Va formar part dels filials d’Athletic de Bilbao i Celta, ha jugat en equips de Segona B com Sestao i Lemona i té un ampli recorregut a la Segona portuguesa.

La temporada 2017-18 va arribar al Pontevedra al mercat d’hivern i va disputar dotze partits (nou dels quals com a titular), en què va anotar un total de cinc gols.

Destaca en Eder un fet curiós. Cada vegada que el davanter basc marca el seu equip guanya. Un amic (segons va explicar el diari Avui en un article) li porta el compte i ja eren disset de seguits comptant quan en portava sis al Badajoz i els anteriors en la seua aventura portuguesa i Pontevedra.

El Lleida, enquadrat un any més al grup III El Lleida Esportiu ha quedat enquadrat una temporada més al grup III de la Segona divisió B, després de la reunió mantinguda ahir per la comissió d’aquesta categoria a la Ciutat del Futbol de Las Rozas per aprovar la proposta que havia realitzat els clubs respecte a la composició dels grups de la categoria de bronze del futbol espanyol per a la temporada 2019-2020. Malgrat que les diferents federacions territorials van sol·licitar les seues propostes particulars, l’esborrany que va tirar endavant en la primera votació va ser l’elaborat per l’RFEF.

tracking