SEGRE

ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Participació de luxe a l'Epic Trail de la Vall de Boí

Hi haurà els 7 millors del rànquing mundial masculí i 4 del Top 10 femení

Les proves arrancaran dissabte al matí.

Les proves arrancaran dissabte al matí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Buff Epic Trail de la Vall de Boí, que s’emmarca dins de la tercera edició del Buff Mountain Festival que arranca demà, comptarà amb una participació d’autèntic luxe. Entre els 3.000 inscrits a les diferents disciplines, cosa que suposa tot un rècord, figuren els set primers atletes del rànquing mundial masculí, així com quatre de les deu millors dones.

El japonès Ruy Ueda, líder del rànquing mundial, encapçala una participació masculina de gran nivell, en la qual també hi ha el gironí Oriol Cardona (segon del rànquing), el francès Thibaut Garrivier (3), el marroquí nacionalitzat espanyol Zaid Ait Malek (4), el britànic Jonathan Albon (5), el búlgar Kiril Nikolov (6), el barceloní Pere Aurell (7), el lleonès Pablo Villa (10), l’andorrà Òscar Casal (12) i el burgalès Luis Alberto Hernando (12).

Dissabte es disputaran les distàncies de 68 i 26 quilòmetres i diumenge les de 42 i 12 km

En dones, la inscripció la lidera l’holandesa Ragna Debats, segona del rànquing mundial, seguida de la nord-americana Megan Kimmel (3), la francesa Anne Lise Rousset (4), la igualadina Sheila Avilés, la nord-americana Hillary Gerardi (12), la zimbabwesa Emily Hawgood (14) i la britànica Holly Page (16).

El plat fort del cap de setmana arribarà diumenge amb la disputa de la prova de 42 K, que una vegada més torna a ser puntuable per a les Skyrunning World Series, si bé aquest any és una de les quatre Supersky Races que atorguen més puntuació. Aquell mateix dia se celebrarà una prova de 12 quilòmetres i 480 metres de desnivell positiu obert a tots els públics.

El dia d’abans, el dissabte 13 de juliol, a les 6.00 hores, es donarà la sortida del Memorial Joan Rojas, una prova d’extrema duresa com reflecteixen els seus 65 quilòmetres i més de 5.000 metres de desnivell positiu. Dos hores més tard arrencarà la Buff Epic Trail de 26 quilòmetres.

tracking