SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Piqué haurà de pagar a Hisenda 2,1 milions

L’Audiència Nacional desestima el recurs que havia presentat el futbolista

Gerard Piqué

Piqué sospesa la compra d'una plaça a Segona B per a l'AndorraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secció Quarta de la sala contenciosa administrativa de l’Audiència Nacional ha confirmat les sancions imposades pel Tribunal Econòmic Administratiu Central sobre el futbolista Gerard Piqué, que haurà de pagar a Hisenda 2,1 milions d’euros en concepte d’impostos que no va afrontar en els exercicis 2008, 2009 i 2010 al simular un contracte de drets d’imatge amb una empresa de la qual és accionista majoritari.

La sentència, datada el 13 de maig, desestima així el recurs que havia interposat Piqué contra aquesta resolució prèvia que li ordenava regularitzar l’IRPF d’aquests tres exercicis a partir de quatre negocis concrets per 1.457.855,61 euros, procediment del qual va derivar una sanció econòmica de 678.012,59 euros més el mes de juny de l’any 2013.

La Inspecció va concloure que Piqué havia simulat a través d’una societat (Kerad Project 2006) el traspàs dels seus drets d’imatge per tal de pagar menys impostos l’any 2006, a l’argumentar, en primer lloc, que els havia venut a aquesta mercantil amb la qual tenia vinculació per “un preu totalment irrisori i fora de la realitat”, 3.000 euros, el pagament de la qual ni tan sols no es va acreditar.

Afegia a més que, després d’aquest traspàs, va continuar firmant contractes que incloïen la cessió d’aquests mateixos drets que, en teoria, pertanyien ja a la mercantil, que va presentar declaracions tributàries al Regne Unit en què declarava ingressos per esponsorització i, que en tot cas, Kerad Project no va declarar l’actiu immaterial en el seu balanç fins al 2008.

La indústria del futbol professional genera anualment a Espanya un volum d’ingressos de 15.688 milions d’euros, la qual cosa suposa l’1,37% del PIB espanyol. L’activitat futbolística dels 42 clubs professionals espanyols de Primera i Segona divisió dóna feina, a més, a 185.000 persones. Aquestes són algunes de les dades més significatives de l’estudi realitzat per la consultora PricewaterhouseCoopers (PwC) amb les dades de la temporada 2016-2017.

A aquests ingressos caldria afegir-ne altres d’addicionals anomenats “efectes tractors”, que estan relacionats amb els sectors de la restauració, l’allotjament, els bars i el turisme nacional, que durant aquella temporada van ser de gairebé 4.000 milions. La celebració de partits als estadis va suposar un volum de negoci al sector de l’hostaleria, el transport i els allotjaments de 2.398 milions al llarg de tota la temporada, analitzada a l’estudi de PwC.

L’estudi assenyala com els bars espanyols van ingressar 1.226 milions gràcies a l’emissió a les seues instal·lacions de partits de futbol de la Lliga de Futbol Professional (LFP) i van generar, a més, 19.415 llocs de treball.

Catalunya és la segona comunitat espanyola on més diners i ocupació genera el futbol professional darrere de Madrid. Concretament, el curs 2016-2017 es van facturar 2.641 milions, l’equivalent a l’1,2% del PIB català i va generar 32.471 llocs de treball.

tracking