SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Sagan vola en l'esprint

L’eslovac, triple campió mundial, exhibeix múscul a la meta de Colmar en la vigília de la primera cita de muntanya || Alaphilippe continua com a líder

L’eslovac Peter Sagan estén els braços a l’arribar com a vencedor a la línia de meta.

L’eslovac Peter Sagan estén els braços a l’arribar com a vencedor a la línia de meta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el seu mallot verd i més flac que mai, l’eslovac Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), triple campió mundial, va irrompre imperial a la meta de Colmar per imposar-se amb autoritat en l’etapa que entrava en els Vosges la vigília de la primera gran cita de muntanya, en la qual el francès Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick Step) va mantenir el mallot groc.

Va aparèixer Sagan amb el potencial de sempre per concloure un debat que al final va convocar els velocistes en una jornada de mitja muntanya apta per a aventurers. L’eslovac es va imposar amb un temps de 4 h. 02.33 davant de la joia belga Wout Van Aert (Jumbo Visma) i el campió d’Europa, l’italià Matteo Trentin (Mitchelton).

Amb la victòria d’etapa d’ahir ja n’acumula 113 en el seu palmarès, dotze de les quals al Tour de França

Dia tranquil, però de final ràpid i nerviós, en el qual els favorits van cobrir l’expedient i van estalviar les energies que els farà falta en la primera gran cita de muntanya d’avui. Hi haurà selecció i hi ha molt respecte per comprovar com està cadascun dels favorits. Arribarà de líder Alaphilippe, amb Van Aert segon a 14 segons i l’holandès Steven Kruijswijk tercer a 25. Entre l’alta jerarquia, el focus se centra en la sisena plaça del colombià Egan Bernal, a qui segueixen el seu company gal·lès i defensor del títol Geraint Thomas i l’espanyol Enric Mas, a 5 i 6 segons, respectivament. Els líders del Movistar, Nairo Quintana i Mikel Landa, entren a la gran muntanya a 50 segons de Bernal i obligats a moure la carrera per reduir la minva de la contrarellotge de Brussel·les.

El Tour va entrar en els Vosges amb un aperitiu de muntanya prèvia al primer final en alt de La Planche des Belles Filles. Un trajecte de 175 quilòmetres amb sortida a la petita localitat de Saint-Dié-des-Vosges, famosa pels seus il·lustres geògrafs com l’alemany Waldseemüller, autor del primer mapa d’Amèrica. Alberto Contador va tornar al Tour, però pujat en una moto de TV micròfon en mà.

Va costar que es formés la fuga, malgrat que hi va haver batalla des del primer metre, però finalment van assumir la funció de fugitius Wellens (Lotto-Soudal), Clarke (EF), Schmidt (Katusha) i Skujins (Trek), llançats sense futur per les rutes de les vinyes d’Alsàcia.

Al pla ho va intentar Mohoric per a Colbrelli (Bahrain), així com Impey per a Trentin, però el campió d’Europa, quan intentava colar-se per un lateral, es va trobar amb la línia verda de Peter Sagan, un coet en els últims metres que no va donar opció a cap rival.

Unes xifres excelses per al ciclista de Zilina, que va sumar la seua etapa número 12 al Tour, que suma a les quatre a la Vuelta. Ciclista des dels 9 anys, Sagan té 113 victòries en el seu palmarès.

tracking