SEGRE

NATACIÓ COMPETICIÓ

Paula Juste, convocada per al Mundial júnior

A Budapest (Hongria), del 20 al 25 d’agost, on competirà en tres proves

Paula Juste, nadadora del CN Lleida.

Paula Juste, nadadora del CN Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nadadora lleidatana del CN Lleida Paula Juste ha estat convocada per formar part de l’equip espanyol que competirà en el Mundial júnior, que tindrà lloc a Budapest (Hongria) entre el 20 i el 25 d’agost. La Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN) ha elaborat una llista provisional, que tret de contratemps després de la concentració que l’equip durà a terme serà definitiva, en la qual figuren 13 nadadors, nou noies i quatre nois.

Paula va arribar fa uns dies de l’Europeu júnior, que es va disputar a Kazan (Rússia), on va millorar les seues marques personals i va aconseguir les mínimes per competir en el Mundial en les proves dels 400 metres estils (va finalitzar en cinquena posició) i els 400 lliures (també va ser cinquena). A més, va ser semifinalista en els 200 lliures i quarta formant part del relleu 4x200 amb les seues companyes de selecció. La nadadora lleidatana competirà en el Mundial a les proves de 400 estils, 400 de lliures i el relleu 4x200. “Anar al Mundial és un pas més en la meua progressió. Algunes marques que vaig fer a l’Europeu les esperava, però d’altres no, com va ocórrer en la prova dels 400 metres estils”, va apuntar una de les més fermes promeses de la natació lleidatana a nivell internacional.

Sobre les seues aspiracions en el Mundial júnior, on l’any passat hi va haver una altra lleidatana sorgida del CN Lleida i ara al CN Terrassa, Cristina García Kirichenko, Paula Juste es va limitar a dir que “el més important és ser allà i viure l’experiència d’una competició del més alt nivell on seran les millors nadadores del planeta en la meua categoria”.

Per acabar de preparar bé el Mundial, Juste s’incorporarà a partir del 31 de juliol a la concentració en altura al CAR (Centre d’Alt Rendiment) de Sierra Nevada amb l’equip estatal, on els convocats realitzaran una preparació específica.

Val a destacar que Paula Juste ha aconseguit el bitllet per al Mundial júnior sense estar permanentment concentrada en un centre d’alt rendiment o de tecnificació, malgrat que sí que va amb freqüència al CAR de Sant Cugat. L’última vegada que va acudir-hi a entrenar-se va ser la setmana anterior a l’Europeu de Kazan. Sense temps per descansar –ahir per exemple va nadar entre 3.000 i 4.000 metres–, participarà des d’avui al Català júnior i Open Absolut, on competirà en un total de nou proves en tres dies.

tracking